O nama ...

ntikvarijat Ezop utemeljen je 2003. godine u Osijeku. Zasad radi uza sitne pogrješke, bez greške :). Da bi se moglo nastaviti u takvu tonu, shvatili smo da je potrebno baviti se, osim knjigama, i antikvitetima i glazbom. Kod nas se, dakle, mogu kupiti, a i prodati (a neki koji su vičniji trgovini - i zamijeniti ... oš' prodaja - oš' kupnja... pravi shop) knjige, udžbenici, glazbeni CD-i i gramofonske ploče, stare razglednice i antikviteti. One koji imaju gramofon čeka lijep izbor vinila, LP-a ili u narodu zvanih gramofonskih ploča, a za njihovu djecu ima dobar izbor onih malih singlova. Ezopovce ipak ponajprije zanimaju polovne, stare, (zlo)rabljene, korištene, iščitane, davno rasprodane, teško nabavljive, iz druge ruke, i da ne nabrajamo dalje - knjige. Sve knjige na tom popisu nisu jedine koje posjedujemo. Pa ako vas nešto više zanima, slobodno nam se obratite, zapitkujte, cimajte, a ako treba - i za rukav vucite, jer mi možemo i moramo, tako kaže legenda, svašta nabaviti. Pri potrazi za naslovima koji su u ponudi pomoći će vam naš stalni suradnik koji se priziva pritiskom na "traži na stranici", iako do cijelog sadržaja stranice možete stići kliktanjem i po linkovima. Nakon nekog vremena dolazite do spoznaje da na stranicama nema čega nema i silno ćete poželjeti preporučiti nas. Zašto je tomu tako - pa neke knjige nije htio čak ni njihov vlasnik, nije nam ih čak ni prodao, nego besplatno ostavio i sad je mi imamo u ponudi. I zato, kad nečega nema kod nas, tada to ili ne postoji ili je baš jako teško nabaviti. Da se ispune vaše želje, pobrinut će se jedna od dvije osobe svaki dan od 8 do 20 sati.

Da ne zaboravimo, imate još jednog pomoćnika koji se krije u OGLASU. Dakle, ako tražite neku knjigu, ploču do koje vam je stalo…, stavite oglas na DODAJ OGLAS (stavite link) i kad nam se netko javi da ima tu knjigu, CD ili ploču, kontaktiramo vas da vidimo jeste li još uvijek zainteresirani.

jelatnik Ivica u Ezopu igra jednu od ključnih uloga, toliko je bitan da mu se iz crvenih zjenica naslućuje pregrijavanje (vidi fotku). Radi u nekoj od smjena, a ljudi ga vole obići tj. zaobići njegovu smjenu. Da ne bi bilo zabune, najbolje je da neupućeni nazovu telefonom antikvarijat i provjere je li on ondje, a onda, ako baš moraju, neka i dođu. Pri otkupu knjiga ne daje puno, ali ni malo, taman dozira tako da ti je žao odustati, jer kad si već tu, uzimaš svojih pet kuna i odlaziš zadovoljan sklopljenim poslom (suza u desnom oku). Također ima cijeli repertoar odgovora na sva moguća pitanja o otkupu, a mi smo izdvojili neka koja su najčešća.

Kad mu donesete knjige, ispada da mu ni jedna ne treba, ali on ih ipak kupi, eto, da baš niste došli džabe. A ako ga pitate koliko daje za neku knjigu, mudrijaš kaže da mora vidjeti izdanje, kako je sačuvana i da ne će unaprijed reći cijenu, da ga ne držite za riječ. Kako god, ispada da je onaj koji prodaje, što bi se reklo šahovskim jezikom - crni.

Ivica je neizbježan ako želite prodati CD-e ili gramofonske ploče, on vam ne gine, morat ćete se suočiti s njim!


Kako izgleda antikvarijat možete pogledati OVDJE
PRODAJTE SVOJE UDŽBENIKE TAKO DA IH POŠALJETE POŠTOM...vidite detalje pod otkup udžbenika.