mrvicu čudesno
french dawn
Kategorija: KNJIŽEVNOST > Proza
Format: 20x14 cm

Uvez: Meki uvez

Izdanje: mozaik knjiga zagreb

Godina: 2013

Stranica: 307

Cijena: 49,00 kn

Komentar:
Mo tek što nije napunila pedesetu i morat će se suočiti s nekim prilično neugodnim istinama. Ne razumije ni svoju kćer ni svog sina tinejdžera, što je za jednu dječju psihologinju prilično nezgodno. Godine joj se već naziru i na licu, a ni njezino raspoloženje nije mnogo veselije. Njezina kći Dora tek što nije napunila osamnaest... i tek što nije počela mlatiti svakog tko je nervira, a posebice svog starmalog mlađeg brata Petera, koji je umislio da je Oscar Wilde. Tu je i tata... koji je samo tata.

Mrvicu čudesno je priča o modernoj obitelji u kojoj svaki član živi u svom vlastitom, zasebnom balonu koji tek što se nije rasplinuo. To je priča za svakoga tko je ikad dijelio dom s onom neobičnom skupinom neznanaca koju nazivamo rođacima. Oh, tu je i pas. Ime mu je Poo.ULOMAK IZ KNJIGE:JA: U redu. Koliko vremena seks zapravo traje?

BAKA PAMELA: Pa, maženje i te stvari mogu trajati čitavu vječnost, ali nutra-van i gotovo obično traje oko pet minuta. Ako imaš sreće.

JA: Moj Bože! Mislila sam da traje satima.

BAKA PAMELA: Ne, dušo. Samo ako si Sting i njegova dražesna žena Judy, a čak i tad, većinom je samo razgovor. I beskonačno strašno značajno zurenje. Mogu zamisliti.

JA: Kako znaš jesi li dobar u tome?

BAKA PAMELA: Sve cure su dobre u tome. To što si djevojka automatski znači da si dobra u tome.

JA: Funkcionira li prianjajuća folija jednako dobro kao kondom?

BAKA PAMELA: Ne, to nikad nemoj raditi. I obratno, sendviče nikad ne čuvaj u kondomu.

JA: Što je ženski kondom?

BAKA PAMELA: Loša zamisao.

JA: Bi li ikad trebala dopustiti da ti dečko stavi znaš već što u guzu?

BAKA PAMELA: To ovisi samo o tebi, ali ja osobno mislim da je to izlaz, ne ulaz.

JA: Bi li se moglo dogoditi da se popiški u tebe umjesto onog drugog?

BAKA PAMELA: Ne, nikad. Muškarci imaju odvodne cijevi koje im govore kad točno učiniti koju stvar. To se pobrka jedino kad njihovi mozgovi pobrkaju parkirališta i ulaze u trgovine sa zahodima.

JA: Bi li mu trebalo vjerovati kad kaže da mu se vrećice jaja pune i da bi mu to moglo otići u tijelo i otrovati ga ili čak eksplodirati ako mu ne pomogneš?

BAKA PAMELA: Ne. Ali možeš mu ponuditi da ih probušiš ili razrežeš nekim oštrim predmetom kako bi mu olakšala drenažu. Vidjet ćeš što će onda reći.

JA: Kad bi trebala pristati ići do kraja?

BAKA PAMELA: Kad je taj dečko prekrasan velikodušan duh koji te voli i važno mu je kako se osjećaš i ne salijeće te da to učiniš prije nego što si spremna. Kad znaš da će on shvatiti koliko je taj trenutak dragocjen, za vas oboje. Kad iskreno možeš reći da je prvoklasan tip koji misli da si ti posebna i želi da taj trenutak bude važa