PRODAJA RABLJENIH UDŽBENIKA ZA OSNOVNU, SREDNJU ŠKOLU I GIMNAZIJE

Dragi roditelji, molimo vas da pročitate ovaj tekst gdje su vam dana objašnjenja o kupnji udžbenika. Ako se budete držali naputaka, elegantno možete naručiti udžbenike i dobiti ih na kućna vrata, bez gužvi, čekanja u redu, nerviranja itd.

- Antikvarijat Ezop i ove, 2010./11. g., otkupljuje i prodaje udžbenike za OSNOVNU ŠKOLU, i to od 5. do 8. razreda. Osnovnoškolske udžbenike možete kupiti SAMO prethodnom narudžbom.

- Otkupljujemo i prodajemo udžbenike od 1. do 4. razreda srednjih škola i gimnazija. Udžbenike možete kupiti svaki dan u antikvarijatu Ezop, a naručiti samo uz dostavu City Expressom.

Cijena većine udžbenika za osnovnu školu je od 15 do 30 kuna, a radnih bilježnica od 5 do 15 kuna, zavisno od očuvanosti. Radne bilježnice koje prodajemo trebale bi se moći još jedanput upotrijebiti, jer samo takve i otkupljujemo. Osnovnoškolski udžbenici kod nas povoljni i za do 60% od novih. Cijena udžbenika za srednju školu formirana je prema cijeni novih udžbenika - kod nas su pojedini udžbenici jeftiniji za 40%. Ta se cijena odnosi na udžbenike koji prema našim kriterijima spadaju u I. klasu. Naravno, oni koji lošije izgledaju razmjerno su jeftiniji. Praktično to znači da kod nas možete proći za oko 50% jeftinije nego ako kupujete nove udžbenike. Ako tome dodamo da ste nešto novca dobili za svoje stare udžbenike, za koje ne možete jamčiti da će sljedeće godine važiti, tad je razumljivo da roditelji mogu biti zadovoljni.

MOLIMO kupce da u antikvarijat dođu sami, da ne vode djecu, prijatelje, kućne ljubimce... - zbog velike gužve u malom prostoru. Također bismo vas molili da nas ne zovete telefonom radi narudžbi i objašnjenja jer sve potrebne informacije imate ovdje, naime, dok mi odgovaramo na vaš telefonski upit, netko čeka u redu da bude uslužen, a dok ne završimo razgovor s vama, ne možemo raditi. Još jedanput napominjemo da nije nužno potrebno čak ni dolaziti po udžbenike jer vam ih kurir City Expressa može donijeti na kućnu adresu. Da ne biste dolazili i tražili NOVE udžbenike, skinite si popis koji vam treba i odmah naručite one koji su novi u knjižarama jer mi nemamo nove udžbenike http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=2354. Zato si dajte truda i provjerite koji su novi udžbenici tako da ih odmah možete naručiti u knjižari.

Napomena: Kako smo mi antikvarijat, svi udžbenici za prodaju su rabljeni udžbenici.


PRODAJA RABLJENIH UDŽBENIKA ZA OSNOVNU ŠKOLU (Osijek i ostatak Hrvatske)

Naručiti možete na više načina:

A) Elektroničkom poštom

 • Na našoj stranici pod UDŽBENICI imate osnovnoškolske udžbenike razvrstane po razredima te samo njih možete odabrati stavljajući ih u košaru.

 • Preko kontakt-forme na ovoj stranici. Uz naziv udžbenika potrebno je i ime autora, nakladnik (skraćenica). Također sve treba pisati jedno ispod drugoga. Nakon slanja dobit ćete automatsku poruku da smo zaprimili vaš popis. Skenirane popise (JPG) ne razmatramo.


 • Obrazac za narudžbu ili prodaju udžbenika
  Ime i prezime:Adresa:
  Mjesto:Broj pošte:
  Telefon:E-mail:
  Mobitel:Kupnja/Prodaja:
  Popis udžbenika (svaki udžbenik u novi red):


  B) Popis dobiven iz škole (fotokopija) (možete ga dostaviti osobno ili poštom) treba sadržavati:

 • fotokopirani popis ili rukom pisani (ne odgovaramo ako se izgubi, zato nam ne dajite jedini primjerak)

 • ime i prezime onoga tko kupuje udžbenike (ne donosioca popisa) u zaglavlju

 • broj mobitela - dva puta provjerite ispravnost zapisanih znamenki jer je pogrešan broj najčešći razlog zbog kojeg neki ne dobiju naručene udžbenike - ne uspijemo ih dobiti. Izbjegavajte brojeve dječjih mobitela, ili drugoga roditelja, baka i ostalih osoba koje nemaju pojma o narudžbi.

 • broj fiksnog telefona također je poželjan

 • ako ste neke od udžbenika na popisu već nabavili, molimo vas da ih precrtate ovako: hrvatski jezik, a ne stavljate oznake poput +, -... ispred ili iza naziva udžbenika - jer ne znamo znači li plus da taj udžbenik imate ili, suprotno, da ga trebate. Samo tako pripremljene popise uzet ćemo u obzir. Lakše vam je uredno pripremiti popis nego da vas mi moramo zvati, onda vas ne dobijemo dan-dva, a na kraju ni vi sami ne znate napamet kako ste označili udžbenike koji vam trebaju.

 • Molimo da nam parcijalno ne dodajte ili oduzimate knjige koje ste naručili jer ne možemo pratiti te izmjene. Ako već morate napraviti izmjenu napišite da stornirate staru narudžbu broj ... ili ( prezime ) te da je ova nova koju šaljete važeća.


 • Prioritet rješavanja imaju oni koji su nam poslali popis s naših stranica tj. elektroničkom poštom - jer su si dali truda i vremena da označe ono što im treba. Također oni koji su poslali ili u antikvarijat donijeli uredan, jasan i potpun popis. Svi ostali, išarani, nejasni, nadopunjavani, markirani, zaokruživani, plusirani, minusirani, kvačirani, čudnog oblika i mirisa, drugim riječima oni koje moramo dešifrirati, ili vas radi objašnjenja zvati, dolaze posljednji na red.

  ISPORUKA RABLJENIH OSNOVNOŠKOLSKIH UDŽBENIKA

  Nakon što dobijemo vaš popis, prema njemu skupljamo tražene udžbenike, koliko nam vremena za to treba, zavisi od gužve tj. broju primljenih narudžbi.

  Nakon što pripremimo udžbenike, o tome vas obavještavamo na jedan od sljedećih načina:

  1) MOBITELOM (SMS-porukom koja vas ne ometa ako ste pri poslu)
  Šaljemo vam SMS s tekstom da su udžbenici spremni te od kada će vas čekati u antikvarijatu. Vaše je da javite svoje PREZIME SMS-om (ne pozivom) kao potvrdu da ste primili našu poruku i da ćete taj ili sljedeći dan doći po svoje udžbenike. Molimo da pozorno pročitate naš SMS jer će u njemu sve pisati - npr. da ne dođete u antikvarijat prije nego su udžbenici uopće ondje ili da nam ne pošaljete potvrdni SMS. Pazite da ne odgovarate "dolazimo" ,"O.K." i sl. već prezimenom jer istu poruku redom šaljemo na mnogo različitih brojeva pa ne možemo pratiti tko nam odgovara po broju. Vaša potvrda SMS-om s prezimenom podrazumijeva da ćete doći po udžbenike taj dan od vremena koji je upisan u SMS-u. To je najbolje za vas jer su udžbenici pripremljeni, lako ih je naći i usluga je brža.

  2) MOBITELOM (telefonski poziv)
  Ako ne možete na naš SMS odgovoriti na gore opisan način, jer npr. trebate nešto posebno objasniti ili dodati, pričekajte naš poziv najvjerojatnije još taj dan, kako bismo izbjegli objašnjavanje SMS-ovima.

  3) TELEFONOM (fiksna linija - najgora varijanta koju treba izbjegavati zbog mogućih nesporazuma)
  Zovemo vas na broj koji ste nam dali, ali pazite da su ukućani upoznati s vašom nabavom knjiga. Najčešće mlađi, a i oni stariji kojima treba kupiti antisklerin, zaborave prenijeti da smo zvali. Zato, ako nismo sigurni u pouzdanost odgovora koji smo dobili (pr. malo dijete ili vrlo zbunjena osoba), zovemo vas i sutra.

  4) Kupci iz Hrvatske koji neće dolaziti osobno podići udžbenike (City Express)

  Brojeve koje smo dobili zovemo te telefonski potvrđujemo naručene udžbenike, cijenu i način dostave.

  Ako vas ne dobijemo, bit ćemo uporni i zvati vas dok ne stupimo u kontakt, naravno, ako je to moguće. Nakon što uspostavimo kontakt, zapisujemo datum poziva i od tada imate tri dana da podignete knjige, a za dalje ne jamčimo da će vas čekati - osim ako drukčije nije dogovoreno.

  Onima koji ne žele čekati u redu, a željeli bi doći do udžbenika, naručeno šaljemo poštanskom službom tj. City Expressom, s kojim imamo ugovor, i to tako da plate pri preuzimanju. Elegantno pošaljete popis preko interneta, a naručeno dobijete na kućna vrata.
  Poštarina je 25 kuna za pakete do 3 kg težine, ako je paket teži, cijena je po njihovoj tablici nešto veća.

  POPUST ZA DVA NEZAPOSLENA RODITELJA - 30% pri kupnji rabljenih udžbenika za osnovnu, srednju školu i gimnazije
  Ako su oba roditelja nezaposlena, donesite nam na uvid karton za prijeve na Zavod za zapošljavanje te rodni list djeteta za koje želite popust. Popust je za kupnju osnovnoškolskih, gimnazijskih i ostalih srednjoškolskih rabljenih udžbenika.

  POPUST ZA SAMOHRANE NEZAPOSLENE RODITELJE - 30% pri kupnji rabljenih udžbenika za osnovnu, srednju školu i gimnazije
  Ako ste samohrani roditelj i nezaposlen, donesite nam na uvid karton za prijeve na Zavod za zapošljavanje, rodni list djeteta za koje želite popust, te dokument koji dokazuje da ste samohrani roditelj. Popust je za kupnju osnovnoškolskih, gimnazijskih i ostalih srednjoškolskih rabljenih udžbenika.


  PRODAJA RABLJENIH UDŽBENIKA ZA SREDNJE ŠKOLE I GIMNAZIJE

  Udžbenike za srednju školu možete kupiti na dva načina, u samome antikvarijatu, dakle u radnji, ili ih možete internetski naručiti, a dobiti dostavom preko City Expressa.

  KUPNJA U SAMOM ANTIKVARIJATU EZOP
  Sa sobom ponesite smisleni popis udžbenika sa svim ostalim potrebnim podatcima kao što su autor, izdavač itd.
  Prekrižite ono što ste nabavili, ovako: hrvatski jezik, a ne stavljajte oznake poput plusa ili minusa - jer ne znamo znači li plus da taj udžbenik imate ili, suprotno, da ga trebate. Također izbjegavajte zvjezdice (*) ili slične znakove, kao i šaranja markerom. Ne volimo papiriće, švercove i sve rukopise koji imaju čudan oblik, miris itd. Donesite uredan popis na čistom papiru. Predajte popis koji je uredan i jasan našem djelatniku koji će odmah vidjeti koje udžbenike imamo i tako će vam složiti knjige. Ono što tog trenutka imamo, to će vam dati. Ne primamo popise koje smo odradili kako bismo ih dopunjavali.

  Osnovni je princip da prodajemo ono što imamo tog trenutka u antikvarijatu, a na vama je da dolazite i popunjavate popis. To je zbog toga što srednjoškolskih udžbenika ima više od 1000 različitih naslova. Kupci nam žele ostaviti popise da ih popunimo i zovemo, ali to je nemoguće. Zamislite samo da imamo dvadeset takvih popisa i da znamo da nekom treba upravo otkupljena knjiga, ali ne znamo gdje je popis, prezime... je li odustao, o'šo na jahtu, pod morem je…

  Ovdje važi deviza - upornost se isplati.
  Naši djelatnici već napamet znaju šta imaju tog trenutka u radnji pa brzo dođete na red ako je popis čitak.
  Nema rezerviranja udžbenika.

  SAVJET:
  Na telefonsko ispitivanje imamo li ovaj naslov ili onaj nećemo odgovarati niti možete preko telefona rezervirati udžbenike, jer to je pravilo koje smo postavili radi uvažavanja kupaca koji su u radnji i čekaju da budu usluženi. Izbjegavajte po udžbenike dolaziti napamet, bez popisa s podatcima o udžbenicima koje moramo znati da bismo vam dali baš traženi udžbenik.


  NARUDŽBA RABLJENIH SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA - SAMO UZ UVJET DOSTAVE CITY EXPRESSOM NA VAŠU ADRESU

  To smo morali učiniti jer neki kupci, iako se kunu da će doći, posrnu pa ne dođu, a mi im čuvamo njihov komplet, pa zovemo i na kraju odustanu, dok drugi strpljivo dolaze i čekaju na taj isti primjerak... - i tako 30-ak njih.

  NAPOMENA: Za Osječane vrijedi isto pravilo kao i za sve ostale: dakle, narudžba preko interneta - dostava City Expressom. Iznimka: Osječani po naručene udžbenike mogu doći i u antikvarijat, ali samo dok nisu velike gužve, tj. do otprilike sredine srpnja pa opet od početka listopada.

  Narudžbe primamo samo elektroničkom poštom

  Na našoj stranici pod UDŽBENICI imate udžbenike razvrstane po razredima te samo njih možete odabrati stavljajući ih u košaru.

  Preko kontakt-forme na ovoj stranici: upišite naziv udžbenika koje trebate, uz sljedeće podatke: ime autora, nakladnik (skraćenica). Također sve treba pisati jedno ispod drugoga. Nakon slanja dobit ćete automatsku poruku da smo zaprimili vaš popis. Skenirane popise (JPG) ne razmatramo.


  DOSTAVA RABLJENIH SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA

  Nakon što primimo vaš popis, prema njemu skupimo potrebne udžbenike, i to najčešće sutradan ili dan-dva-tri nakon primitka popisa.

  Nakon toga obavještavamo kupce da su njihovi udžbenici prikupljenji, i to:
 • TELEFONOM - fiksna linija (zbog duljine razgovora to nam je dobra opcija jer s vama trebamo potvrditi narudžbu udžbenik po udžbenik, sveukupnu cijenu, troškove slanja itd.)

 • MOBITELOM - Zbog duljine telefonskog ragovora o narudžbi i detaljima, mogućnosti da ste na poslu, vozite..., zgodno je da se dogovorimo za poziv na fiksnu liniju.

 • E-mail izbjegavajte kao jedinu mogućnost jer nam je takva komunkacija prespora, a i oduzima nam vrijeme pisanje mailova. • PLAĆANJE SREDNJOŠKOLSKIH I GIMNAZIJSKIH UDŽBENIKA

  Nakon telefonskog dogovora šaljemo paket s udžbenicima City Expressom u Osijek i ostatak Hrvatske (ako ste naručili udžbenike elektroničkom poštom). Poštarina je 25 kuna za pakete do 3 kg težine, ako je paket teži, cijena je po njihovoj tablici nešto veća. Plaćate po primitku paketa kuriru City Expressa. Više o dostavi na našoj stranici.

  REKLAMACIJE

  Reklamacije ne uvažavamo osim ako se radi o našoj pogrešci (npr. dali smo vam pogrešan udžbenik), naravno, uz predočenje računa i popisa po kojemu smo vam sastavljali komplet, i to u roku od 14 dana. Važno je naglasiti da udžbenike prodajemo po načelu viđeno - kupljeno, pa je dobro da pregledate udžbenik prije nego ga kupite.


  ŽALOPOJKE_TIPA "ZAŠTO JA NE DOBIH SVOJE UDŽBENIKE"

 • Pri ostavljanju popisa u antikvarijatu donositelj popisa upiše svoje ime i prezime mjesto onoga tko će doći po paket, ili tome nešto slično. Tako npr. cijelo vrijeme tražimo prezime Brzić umjesto Sporić i naravno da ne možemo naći.

 • Pogrešan broj mobitela - najčešće. Dva put provjerite broj koji nam dajete.

 • Dobili ste SMS i niste ništa odgovorili na njega ili ste odgovorili s "O.K." ili "Dolazim". Morate nam javiti PREZIME tako da znamo da ste dobili SMS, da ponesemo paket u antikvarijat, te da ćete doći po udžbenike.

 • Došli ste provjeriti jesu li udžbenici slučajno tu. NIŠTA nije slučajno - mi vas zovemo skroz dok vas ne dobijemo, jedino nas pogrešan broj u tome može spriječiti. Bez poziva nema potrebe dolaziti u nekakvom razumnom roku.

 • Na naš se poziv javila baka, dida, unuče, najmlađe dijete, prvi susjed... Ako procijenimo da će baka prenijeti poruku, donosimo vašu narudžbu; no ako nam je i najmanje sumljiva, radije ćemo pokušati sutradan stupiti u kontakt s nekim drugim.

 • Nekoordinirani roditelji. Muž nema pojma u koji mu dijete ide razred i sve je prepustio ženi, a ona je dala njegov broj mobitela na rasklapanje. Mi mu javimo dok vozi, a on nas skine s "Da,da".

 • Popis je nečitak, ne znamo što bi trebalo značiti +, -, precrtano markerom... ili je napisan na malom, malom papiriću. Višednevni pokušaji dobivanja na telefon ne donose ploda.

 • Fiksni telefon - a mama radi prijepodne, a poslijepodne ide kuglati.


 • Uglavnom, u 95% slučajeva nesporazum je uzrokovao kupac. Ako pak smatrate da smo mi ti koji su nekako pogriješili, ili vi, svejedno, ponekad je najbezbolnije da ponovite narudžbu: istaknite datum predaje prvog popisa, i mi ćemo nastojati što prije riješiti vašu narudžbu.  Srdačan pozdrav,

  Djelatnici antikvarijata Ezop iz Osijeka

  Get the Flash Player to see this player.

  Udžbenike od 1. do 4. razreda osnovne škole otkupljujemo samo ako su novi, tj. nekorišteni.