Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Glavni radovi Marxa i Engelsa

A. Dragičević, V. Mikecin, M. Nikić, Uredio

Glavni radovi Marxa i Engelsa

Uredio: A. Dragičević, V. Mikecin, M. Nikić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Stvarnost Zagreb

Godina: 1979.

Stranica: 1440

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 219,00 kn

Opis:

Karl Heinrich Marx bio je utjecajan njemački filozof, politički ekonomist, te revolucionar, organizator Međunarodne udruge radnika. Iako je doktorirao filozofiju, puno se više bavio političkom aktivnošću i spisateljskom djelatnošću, a posebno ekonomijom.

Glavno Marxovo djelo je Kapital u tri knjige, koje se bavi ekonomskom problematikom. Drugo njegovo djelo, važnije za filozofiju, su “Ekonomsko-filozofski rukopisi”. Od djela koja je Marx napisao s Friedricjom Engelsom važnija su “Njemačka ideologija” i “Manifest Komunističke partije”. Veći dio života Marx i Engels su blisko surađivali. Engels je uvijek priznavao Marxu vodeću ulogu u izgradnji teorije koju su obojica zastupali. Ipak, većinu filozofskih tekstova “marksizma” napisao je Engels, dok se Marx puno više bavio ekonomskom problematikom.

Glavni radovi Marxa i Engelsa je knjiga na preko 1400 stranica u kojoj je dan presjek njihovih glavnih radova.

Teorija Karla Marxa i Friedricha Engelsa pripada onim tvorevinama ljudskog duha koje najuspješnije koriste znanstveno nasljeđe. One duboko poniru u prilike i probleme svoje epohe, sagledavaju prirodne tokove društvenog uspona i anticipiraju zakonitosti i pravce budućeg razvoja…

Glavno Marxovo djelo je Kapital u tri knjige, koje se bavi ekonomskom problematikom. Drugo njegovo djelo, važnije za filozofiju, su “Ekonomsko-filozofski rukopisi”.Zajedno su napisali “Njemačka ideologija” i “Manifest Komunističke partije”. Veći dio života Marx i Engels su blisko surađivali. Engels je uvijek priznavao Marxu vodeću ulogu u izgradnji teorije koju su obojica zastupali. Ipak, većinu filozofskih tekstova “marksizma” napisao je Engels, dok se Marx puno više bavio ekonomskom problematikom.