Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Komaja

Autor: Aba Aziz Makaja

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1993.

Stranica: 385

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Opis:

“U osnovi, cilj svakog ljudskog djelovanja je ostvarivanje stanja potpune tjelesne, duševne, socijalne i konačno, kozmičke harmonije. Ostvarivanje stanja u kojem su, u svakom trenutku, sve potrebe bića u potpunosti zadovoljene. Za ovim stanjem blaženstva čeznu sva bića…”

“U tom strahovitom rascjepu između onoga što nude današnji kršćani, hinduisti, materijalisti i svi ostali ‚…isti’ s jedne strane, i onoga što je esencijalna potreba suvremenog čovjeka s druge strane, rađa se komaja. Zato se taj termin ne može naći ni u jednoj duhovnoj ili svjetovnoj knjizi, pa čak ni u rječnicima stranih riječi. Komaja dolazi iz budućeg vremena.”

“Nakon davnašnjeg grijeha ‘suprotstavljanja Božjoj Volji’, najveći sljedeći grijeh našeg čovječanstva je pogrešno shvaćanje Božje Volje. Naša zadaća na kozmičkoj pozornici nije zatiranje tjelesnosti ili bijeg od nje, već prizivanje Božjeg Duha u tjelesnost, produhovljenje ili pobožanstvljenje materijalnog tijela i svijeta. Ljudska kozmička zadaća, tako dugo dok egzistiramo kao ljudska bića, je upravo u materijalnom svijetu. Dio Raja za koje je Bog ljude zadužio je upravo ova planeta. To je raj! Tu je raj!”

U tom smislu Komaja je istovremeno put, cilj i metoda:

put zadovoljenja obje suprotnosti, kao što ih nalazimo u pojmovima tijelo/duša, priroda/kultura, materijalizam/idealizam i dr.
s ciljem oslobađanja svih božanskih potencijala (ljubav, inteligencija, volja i dr.) koji prebivaju u svakoj ljudskoj individui
pomoću metode Komaje, zračeće Božje ljubavi, koja upravo omogućuje ovo oslobađanje tjelesnih, duševnih i duhovnih snaga.

Komaja je put spoznaje i praktične primjene u svakodnevici onoga što se spoznalo kao ispravno. Komaja je Visoka škola života u kojoj se iznova osvjetljava, ali prije svega iznova živi sve njegove aspekte (nutarnje, tj. osjećajne i mentalne kao i vanjske, individualne i socijalne).
Ova Visoka škola života otvorena je ljudima dobre volje svakog pogleda na svijet, bili oni ateisti ili teisti, kršćani, muslimani, hinduisti ili sl. Komajine tehnike su jednako djelotvorne, neovisno o tome da li se netko njima služi kako bi dosegao snažno tjelesno i duševno zdravlje ili postigao više sreće i uspjeha u životu ili čak ostvario najviše spiritualne ciljeve.