Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Baldacci David, Autor

Neograničena moć

Autor: Baldacci David

Neograničena moć

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 22x16

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 1997.

Stranica: 426

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Luther Whitney nije od jučer, on je provalnik-gentleman, kriminalac starog kova, i po načinu rada i po odmakloj životnoj dobi i po zatvorskom stažu. On brižno planira svoje pothvate, nikada u tijeku svojih šezdeset šest godina nije pucao iz pištolja, a tri dosadašnje osude garantiraju mu barem dvadeset godina, ako ga ikada opet uhvate.

Zato i nije čudo što Luther Whitney nije otišao na policiju, iako je za vrijeme svoje zadnje provale vidio sve. Vidio je predsjednika SAD-a i ženu njegova najboljeg prijatelja, vidio je ubojstvo na osamljenom imanju, a pogotovo jasno vidio je predsjednikovu tajnu službu i pročelnicu njegova kabineta kako temeljito uklanjaju tragove zločina. Sve tragove!

Hoće li se čovjek koji ima neograničenu moć odreći svog položaja i predati u ruke pravde, ili će upotrijebiti tu moć kako bi prikrio ubojstvo? Luther Witney nije ni trenutka dvojio. Njegova jedina šansa bila je pobjeći što prije, što brže i što dalje!

Neograničena moć, prvi roman mladog washingtonskog pravnika Davida Baldaccija, najavljen kao triler godine, preveden na dvadesetak jezika, otkupljen da postane novi projekt Clinta Eastwooda, za razliku od mnogih drugih literarnih senzacija opravdao je očekivanja.

Pregršt slojevito razrađenih likova stavljenih na tešku moralnu kušnju, osmišljen zaplet u kojem ritam radnje ni jednog trenutka ne posustaje, doveli su ovaj roman na prvo mjesto bestseller lista širom svijeta.

U hrvatskom prijevodu Božice Jakovlev Algoritam predstavlja kako Davida Baldaccija, tako i Marija Jurjevića i njegovu prvu naslovnicu u ovoj ediciji.