Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Benioff David

Grad lopova

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2008.

Stranica: 281

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

David Benioff široj je publici poznat kao renomirani filmski scenarist. Njegova prva uspješnica, “The 25th Hour”, pretvorena je u popularan film, nakon čega su uslijedili daljnji uspjesi ispisani scenarijem za megaspektakl “Troju” i “Wolverine” te adaptacijom “Goniča zmajeva” za filmsko platno.

“Grad lopova” ratni je roman koji kroz divlju avanturu o odrastanju dvojice glavnih junaka na istoj stranici objedinjuje humor, okrutnost i patos. Radnja započinje jedne od najhladnijih zima u povijesti Rusije tijekom drugoga svjetskog rata, u izgladnjelom gradu pod opsadom, a dvojica zatvorenika bivaju bačeni zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder imaju tjedan dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će.

Benioff je uspio svojom toplom i produhovljenom proznom pričom objediniti svijet književnosti sa povijesnim činjenicama i društvenim prilikama za vrijeme opsade Lenjingrada tijekom drugoga svjetskog rata.