Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Psihologijski rječnik

Boris Petz Urednik, Autor

Psihologijski rječnik

Autor: Boris Petz Urednik

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: L1

Godina: 2005.

Stranica: 578

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 294,00 kn

Cijena: 169,00 kn

Opis:

Drugo izdanje Psihologijskog rječnika sadrži mnogo novih natuknica, posebice u područjima psihologije koja su se u posljednje vrijeme najviše razvijala, poput biološke psihologije, kognitivne psihologije, kliničke psihologije i drugih područja u kojima se pojavio veći broj novih pojmova i teorija.

Rječnik sada pokriva i područja koja su u prvom izdanju bila zanemarena, poput traumatske psihologije. Domovinski rat, a osobito uključenost psihologa u pružanje psihosocijalne pomoći, potakli su nas da se uputimo u područje traumatske psihologije, što se odrazilo i u nizu novih natuknica. U posljednjih desetak godina posebno je postala izražena uloga računalnog pristupa pojedinim problemima u znanosti općenito, pa tako i u psihologiji, te je i taj dio razvoja trebalo uključiti u Rječnik.

Novo, nadopunjeno izdanje sadrži popis ljudi iz psihologije i drugih, srodnih struka koji su u nekom razdoblju razvoja psihologije doprinijeli tom razvoju ili u nekom od njezinih brojnih područja dali svoj značajan doprinos.