Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Europa: borba za nadmoć od 1453. do danas (NOVO)

Brendan Simms, Autor

Europa: borba za nadmoć od 1453. do danas (NOVO)

Autor: Brendan Simms

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 25x16

Izdavač: L1

Godina: 2016.

Stranica: 656

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 399,00 kn

Opis:

Svakim danom budućnost Europe sve je više uznemirujuće nejasna, i tim više se ova kompetentno napisana knjiga pojavljuje u pravo (ne)vrijeme. Brendan Simms je profesor povijesti međunarodnih odnosa na Sveučilištu u Cambridgeu, s dugom evidencijom o istraživanju njemačke, angloameričke i međunarodne povijesti. Njegova knjiga prenosi veoma mnogo podataka o povijesti Europe od sredine 15. stoljeća do danas, ali često i osobite stavove autora o razvitku i ujedinjenju Europe (bliži je idejama koje danas postoje uglavnom u angloameričkom svijetu, ali rijetko u Hrvatskoj).

Simms iznosi priču o konstantno promjenljivoj geopolitici Europe i o osobitim okolnostima koje su kontinent učinili tako nemogućim da bude dominiran, ali i da bude tako dinamičan i neobuzdan. Jer, dok je u većem dijelu svijeta čovječanstvo stvorilo goleme političke okvire, nasuprot tome Europa je ostala uporno kaotična i rascjepana, često na male komade, s time da je svaki ozbiljan pokušaj sjedinjavanja kontinenta bio onemogućen.

U knjizi je posebna pažnja posvećena Njemačkoj, koju su njezino bogatstvo, stanovništvo i središnji položaj u dugim razdobljima pretvorili u primamljiv cilj grabežljivca, baš kao što su je u razdobljima njezine moći učinili nadmoćnom prijetnjom za ostatak kontinenta.