Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Bukovac Slađana

Rod avetnjaka

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Godina: 2008.

Stranica: 173

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 139,00 € (~18,45 €)

Cijena: 8,90 €
(~67,06 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

“Rod avetnjaka” je roman koji kroz priče iz psihijatrijske ordinacije uobličava vrlo kritičnu i realnu sliku hrvatskoga društva, mogli bismo reći netipična “stvarnosna proza” koja cijeloj stvari pristupa u literarnom smislu ambcioznije, manje kao preslikavanje, a više kao problematiziranje. (Jagna Pogačnik, Jutarnji list)

Kafkijanski svijet bezveznih izbirokratiziranih ministarstava, liječničkih labirinata i paralelnog svemira u kojem žive ratni veterani je nešto s čime se susrećemo skoro svakodnevno, ali ključni problem je u tome što to nije više ništa novo i revolucionarno. Potresno jest, ali Bukovčeva ne nudi rješenja, ne diže problem na univerzalnu razinu niti nudi ikakav izlaz do onog, nažalost, uobičajenog, na kojeg smo navikli iz crnih kronika. Konstanta ovog romana je mučni osjećaj nepromjenjivosti i zadanosti. (Božidar Pavlović, booksa.hr)

Jedan je od najuzbudljivijih i najpotresnijih romana napisanih u Hrvatskoj u nekoliko posljednjih godina. Kroz lik glavnoga junaka psihijatra Pavela, koji u općoj bolnici prima pacijente kao na tekućoj vrpci, oslikava se stvarnost oko nas i svi oni koje ne nalazimo na novinskim stranicama: obespravljeni, izgubljeni, transseksualni, oboljeli od PTSP-a… Kroz sudbinu Pavela i njegovih pacijenata priča se bolna priča o poslijeratnom društvu, o ljudima koji su bez obzira na to jesu li bogati ili siromašni, jesu li poznati, kao supruga nizozemskog diplomata, ili potpuno nepoznati, kao ekolog koji pokušava spasiti životinje, osuđeni da se, uz psihijatrovu pomoć ili bez nje, bore i suoče s prošlim i budućim problemima. Bravurozno napisan, ovaj je roman Let iznad kukavičjega gnijezda suvremenoga hrvatskog društva.