Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Snovi

Autor: Charles W. Leadbeater

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1993.

Stranica: 72

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

Katkad nam se čini da su teme s kojima nas upoznaje prirodna filozofija zaista udaljene od problematike svakodnevnog života i iskustva svakodnevice. Premda znaju jako privući čitatelja, nakon što ih upozna i bolje i potpunije shvati, ipak se nazire određen osjećaj nestvarnosti ili bolje rečeno nepraktičnosti. Čitajući o formaciji našeg Sunčevog sustava, o lancima, rundama i rasama evolucije, ne možemo ne osjećati izvjesnu apstrakciju koja nam pokazuje kako je čovjek postao ono što jest. No, usprkos tome, to nas znanje ipak indirektno povezuje sa životom koji živimo sada i ovdje.

Snovi su tema koja je mnogo bliža čovjeku. Svaki je čovjek sanjao barem jedanput, a mnogi vjerojatno sanjaju vrlo često. Snovi koje smo sanjali ponekad ostavljaju snažan dojam, a ponekad prolaze nezamjećeni iako možda sadrže neku poruku ili upozorenje.

Većina ljudi snovima ne pridaje veliku važnost smatrajući ih jednostavno slikama kojima se mozak rješava dnevnih napetosti. Ipak, svatko se sjeća nekog sna, svatko je bio pod dojmom nečega što je sanjao. Zar samo ta činjenica ne zaslužuje malo više pažnje?

Neka istraživanja i zaključci koji se nalaze u ovoj knjizi zasigurno će nam približiti tematiku i pomoći u razjašnjavanju problematike snova, premda se čitatelj s izloženom koncepcijom ne mora složiti. Njemu samom ostaje da donese zaključak.

Onima koje snovi zanimaju i kojima nešto znače ova knjiga neće poslužiti samo kao dobar priručnik zbog korisnih i praktičnih uputa već i kao prozor u svijet koji će poslije mnogo bolje shvaćati.