Opis:
Dobro je poznato da se bolesti krvnih žila mogu preduhitriti dobrom ishranom i zdravim načinom života. Da bi se imalo zdravo srce treba jesti hranu s manje zasićene masti i kolesterola, a recepti u ovoj knjizi posebno su pripremljeni da bi se osiguralo čitav niz jela koja se mogu pripremati za svakodnevnu ishranu. Možete biti sigurni da svaki recept, uz izvanredne okuse, uvijek sadrži malu količinu masti i da se sigurno može poslužiti svakome tko provodi dijetu sa smanjenom količinom kolesterola. Recepti u Kuharici zdrave hrane namijenjeni su obiteljima i mogu se vrlo jednostavno pripremiti. To su zapravo tradicionalna jela pripremljena s malo masti, npr. svinjetina na seoski način s krpicama, jesenski fazan, ali tu ima i mnogo drugih novih ideja poput guste juhe od crvenih paprika s limetom, ili haringa u zobenim pahuljicama sa salsom, što će sigurno postati omiljena obiteljska jela. Tu su i jela savršena za obroke tijekom radnog tjedna, tuna i riblje pogačice s kukuruzom ili karipski pileći ražnjići. Knjiga sadrži i neke raskošnije recepte za svečane ručkove ili večere, kao što su marokanski začinjeni pečeni pijetlić i pržena mediteranska janjetina. K tome, postoji i poglavlje o povrću s prijedlozima za vruće, nemasne priloge i salate te mnogi recepti za tjesteninu i pizze. Ali nisu tu samo recepti za glavna jela. Mogu se naći brzi zagrisci, prekrasni varenci i izuzetan izbor kolača, kruhova i keksa. Svaki recept u Kuharici zdrave hrane popraćen je podacima o hranjivoj vrijednosti što pomaže svima onima koji trebaju kuhati zdrava jela bilo za sebe ili za svoju obitelj. Za sve recepte koriste se sastojci koji se mogu lako pronaći u trgovinama ili u kuhinjskom ormaru, a postoje i fotografije što korak po-korak pokazuju sve tehnike i načine kuhanja. Nikad nije bilo lakše i primamljivije jesti zdravu hranu s malom količinom masti.