Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ćirić Zoran, Autor

Divlja horda – pop eseji

Zabeleške mlađeg pokvarenjaka

Autor: Ćirić Zoran

Divlja horda – pop eseji

Zabeleške mlađeg pokvarenjaka

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x13

Izdavač: L2

Godina: 2007.

Stranica: 357

Jezik: Srpski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Zoran Ćirić je rođen 1962. godine u Nišu, gde je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Do sada objavio više od dvadeset knjiga različitog žanrovskog usmerenja. Zastupljen u više antologija savremene srpske proze i poezije. Dobitnik nagrade Branko Radičević 1990. godine za zbirku poezije „Rio Bravo“. Za roman „Hobo“ dobio nagradu fonda Borislav Pekić, NIN-ovu nagradu za najbolji roman 2001. godine, kao i nagradu Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu 2002. godine. Roman „Prisluškivanje“ ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu, za produkciju 1999.
Većina proznih naslova je doživelo više izdanja i zauzimalo visoke pozicije na bestseler listama. Priče i pesme, kao i odlomci iz romana, prevedeni su na više svetskih jezika (engleski, italijanski, nemački, mađarski, slovenački, poljski, bugarski, makedonski, španski, švedski…), a roman Prisluškivanje je preveden na italijanski.
Autor je brojnih eseja iz oblasti popularne kulture koje je u periodu 1990-91 objavljivao u tadašnjem vodećem jugoslovenskom rok-časopisu „Ritam“. 1997. postaje kolumnista dnevnog lista Danas, a krajem te godine magazin „Profil“ ga proglašava za „najvećeg živog srpskog pisca“ i posvećuje mu reportažu na dvanaest stranica. Pre toga je već u mnogim medijima proglašen za „srpskog Bukovskog“, a još 1992. „Borba” ga označava kao „jedinog rokenrol pisca u zemlji“.