Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Coelho Paulo, Autor

Rukopis iz Akre

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 2013.

Stranica: 168

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 130,00 kn

Cijena: 69,00 kn

Opis:

Dan je 14. srpnja 1099. godine. Jeruzalem očekuje invaziju križara koji su ga okružili. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt.
„Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Stoga, razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima smo se morali suočiti.“
Ljudi su započeli s pitanjima o porazu, borbi, neprijateljima, a razgovor s Koptom polako se pretvorio u promišljanja o životu, promjenama, ljubavi, mudrosti, dostojanstvu, o svemu onom što budućnost nosi. Što je uspjeh? pitali su Kopta. Uspjeh je kada svake večeri pođemo u krevet mirne duše, rekao je.
Danas, mnogo stoljeća kasnije, riječi tog mudrog čovjeka sačuvane su kao zapisi o ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjaju s vremenom. Rukopis iz Akre otkriva nam da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje.