Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Cornwell Patricia, Autor

Fronta

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x15

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2009.

Stranica: 135

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 59,00 kn

Opis:

Naslov je kao nov.

Sadržaj:

Kad je Patricia Cornwell predstavila ubojiti, oštroumni stil i nevjerojatne likove romana U opasnosti, kritika je taj roman naveliko počela hvaliti kao autoričin najbolji dotad i slaviti ga kao djelo majstorice žanra na vrhuncu stvaralačke snage. Njezina najpoznatija umotvorina bio je niz legendarnih djela o forenzičarki Kay Scarpetta, no roman U opasnosti krenuo je drugim smjerom, zadržavajući dakako neke dobre stare navike. Nenadmašnom karakterizacijom, savršenim detaljiziranjem, preciznim istraživanjem, napetom pričom i nezaobilaznom forenzikom, stvorila je zabavan i intrigantan roman, a upravo takav bit će i njegov nastavak – Fronta.

Fronta nas vraća već poznatim likovima: tu je državni istražitelj Win Garano, oštrouman čovjek nemalo kivan na svijet, Monique Lamont, javna tužiteljica s izraženim političkim ambicijama i Garanova baka koja posjeduje određene talente za koje vam je bolje da ih ne zanemarujete. Lamontica će pokušati pokrenuti inicijativu koja bi trebala reducirati stopu kriminala u rezidencijalnim četvrtima (Nijedan susjed neće biti zaboravljen), a za Garana ima poseban zadatak. Poslat će ga u Watertown da tamošnjoj policiji pomogne riješiti jedan slučaj umorstva, no pravi razlog njegova premještaja ostat će poznat samo njoj. Garano je poprilično skeptičan budući da je svjestan da je Watertown sjedište koalicije policijskih uprava, popularnije znane kao FRONTA koja je tako ustrojena da ne zavisi previše o državnoj kontroli, što Lamonticu, naravno, baš i ne veseli. Garano osjeća da je na stvari nešto puno ozbiljnije, no ni ne sluti kolikih točno razmjera. Kako vrijeme odmiče i stvari se zapetljavaju, Lamontičin zadatak Garanu počinje nalikovati na putovanje kroz kuću ogledala – kamo god da se okrene, nije siguran je li ono što vidi doista zbilja ili je samo privid.
Satkan nepogrešivim stilom autorice čije knjige obožavaju horde vjernih čitatelja, i ovaj će roman naći svoje mjesto u mnogim bibliotekama. A što se skriva iza Fronte – nikada nećete pogoditi.