Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Carske mrvice

Autor: Crnković Zlatko

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2009.

Stranica: 223

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 39,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Zlatko Crnković (1931.), poznati književni prevoditelj, urednik i pisac, preveo je oko 160 knjiga, uredio ih oko 600 i napisao šest: “Knjige mog života” (1998.), (s I. Aralicom) “Pisac i njegov urednik” (1998.), “Prošla baba s kolačima” (2002.), “Knjiga snova” (2003.), “Knjigositnice” (2003.), (s l. Kušanom) “Oko Sljemena i globusa” (2006.).

Njegova najnovija knjiga “Carske mrvice” zbirka su tekstova u kojoj se isprepleće Crnkovićevo trostruko književno iskustvo: uredničko, prevoditeljsko i spisateljsko.

Riječ je o svojevrsnom memoarskom pastišu s kritičkim osvrtima i razmišljanjima o klasicima svjetske književnosti (Dostojevski, Tolstoj, Proust) te nekima od najčitanijih suvremenih autora poput Kishona, J. K. Rowling, ali isto tako mrvice nude obilje izvan-književnih štikleca koji su duhoviti literarni krokiji društvene scene i svijeta knjige.

Također, Crnković pokazuje izrazitu vitalnost u argumentiranoj polemici koju povremeno vodi, zalažući se pri tome za dostojanstvo profesije i uljudbeni dijalog suprotstavljenih mišljenja.