Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Body building – sustavni trening

Programi i vježbe za početnike, napredne i natjecatelje

Damir Perkov, Autor

Body building – sustavni trening

Programi i vježbe za početnike, napredne i natjecatelje

Autor: Damir Perkov

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1998.

Stranica: 463

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 119,00 kn

Opis:

250 fotografija, više od 500 ilustracija

Pripreme za odlazak u teretanu

Zagrijavanje i istezanje

Ilustrirani programi i vježbe

Principi i metode treniranja

Anatomija: mišići, kosti, zglobovi

Tehnika izvođenja vježbi (redoslijed izvođenja, disanje)

Prehrana i dodaci prehrani

Praktični savjeti

Posebni dodatak za sportaše (programi i vježbe u sezoni, pred sezonu i izvan sezone za boksače, atletičare, veslače, košarkaše, nogometaše, odbojkaše, tenisače i skijaše.

Ono što je početnicima (a i naprednijim vježbačima) najviše potrebno je točna i precizna uputa o ispravnoj tehnici izvođenja vježbi te program po kojem će vježbati. Ova knjiga je koncentrirana upravo na spomenutu problematiku, rješavajući dileme oko nepoznavanja ili različitih tumačenja same tehnike izvođenja kod većine vježbi, te ispravnom planiranju treninga.

Dati nekome “dobre” upute ne znači samo odrediti mu vježbe za jedan dan ili jedan tjedan. Problem je puno delikatniji. Kao prvo, treba poznavati sve njegove karakteristike (dob, spol, tip tjelesne konstrukcije, zdravstveno stanje, formu, nivo na kojem vježba i slično). Uzimajući u obzir sve ove elemente, moguće je sastaviti vrlo kvalitetan sustavni program vježbanja na dulji vremenski period.

Motiviran, kako svojim, tako i potrebama mnogih drugih body buildera (početnika i natjecatelja) Damir Perkov je svoja znanja i iskustva – uz pomoć stručne literature iz srodnih područja – sakupio u jedinstvenu cjelinu, s preciznim uputama, jednostavnim za uporabu.

Knjiga obuhvaća razna područja, koja imaju direktnu vezu s body buildingom. Prikazani su principi, metode i tehnike treniranja, tehnika izvođenja vježbi, studija mišićnih grupacija, pravila za siguran trening uz još puno raznovrsnih korisnih savjeta.
Knjiga je plod dugogodišnjeg iskustva i rada, predstavljena na najmoderniji način, s mnoštvom ilustiranih podataka.

Nadamo se da će svaki rekreativni vježbač ili body building natjecatelj imati velike koristi od ove knjige i da će vrijeme koje utroši na njezino čitanje imati kao rezultat veliki napredak u osobnoj tjelesnoj pripremljenosti, i naravno, siguran uspjeh na sportskom planu.