Priče o hrani
Od mesa do moussea
Autor: Darija Vranešić Bender
Stanje: Rabljeno
Uvez: Meki
Format: 24x17
Izdavač: Hrvatski izdavač
Godina: 2013.
Stranica: 239
Jezik: Hrvatski
Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)
Opis:
Htjeli mi to priznati ili ne: činjenica je da se naš svijet vrti oko hrane i kuhanja. U bilo kojem društvu kuhanje je „jezik“ kojim društvo nesvjesno otkriva svoju strukturu, napominje poznati francuski antropolog Claude Lévi-Strauss. Prema njemu, slobodno možemo reći da je kuhanje ono „što je najvažnije većini ljudi većinu vremena“!
Hrana o nama govori puno više nego što mislimo. A ponekad i nego što želimo. U izboru jela i načinu njegove pripreme zrcali se naš cjelokupan odnos prema društvu i prema nama samima. Zato hrana zaslužuje naše znanje i ljubav – osnovna je poruka knjige “Priče o hrani”, Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i konzultantskih aktivnosti.