Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije

Darko Petričić, Autor

Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije

Autor: Darko Petričić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Godina: 2009.

Stranica: 448

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 220,00 kn

Cijena: 139,00 kn

Opis:

Mafiokracija, kleptokracija, plutokracija i anokracija su temeljni pojmovi koji karakteriziraju metode i načine funkcioniranja hrvatske vlasti. Knjiga se, između ostalog, bavi potpunom demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva, na političkom tržištu koje se nalazi u Saboru, ali i na prostoru cijele Hrvatske.

Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je jedina briga većine političara kako glasove birača pretvoriti u mandate te kako nakon toga mandate pretvoriti u novac.

Zadatak ove knjige je demaskiranje odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva. U zemlji su gotovo sve društvene i političke sfere inficirane elementima kriminala i korupcije koji uništavaju egzistenciju, ipak u najvećem dijelu, većine poštenih i moralnih građana.

Osim ove dvije glavne teme koje se obrađuju kroz većinu poglavlja knjige , namjera mi je bila i napraviti svojersni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici.