Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kombinatorna i diskretna matematika

Darko Veljan, Autor

Kombinatorna i diskretna matematika

Autor: Darko Veljan

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2001.

Stranica: 415

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 12,90 €
(~97,20 kn)

Opis:

Ova je knjiga udžbenik kombinatorne i diskretne matematike, i premda je ponajprije namijenjena studentima matematičkih i računarskih znanosti, može poslužiti i studentima prirodnih, tehničkih, računarskih i drugih znanosti na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, a neki dijelovi knjige pogodni su i za rad sa srednjoškolcima.
Autor je veliku pažnju posvetio raznovrsnim primjerima i primjenama nastojeći s raznih aspekata dobro ilustrirati i opisati osnovne ideje, a budući da mnogi ljudi stvari doživljavaju vizualno, gdje god je to bilo uputno, nastojao je pored formalnog dokaza skicirati i njegovu vizualnu percepciju.
Osnovni cilj knjige, osim da čitatelja ( naročito studente ) poduči osnovnim idejama čitavog korpusa kombinatorne i diskretne matematike, je i taj, što je možda i najvažnije, da bude daljnji poticaj za samostalno precizno i rigorozno matematičko razmišljanje i zaključivanje.
Knjiga je prvenstveno namijenjena čitatelju koji katkad osjeti pravo intelektualno i estetsko zadovoljstvo u razumijevanju matematičkih pojmova i ideja i radost kad elegantno riješi neki teži problem.