Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kako izgraditi karakter

David Brooks, Autor

Kako izgraditi karakter

Autor: David Brooks

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 25x17

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2016.

Stranica: 304

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 14,90 €
(~112,26 kn)

Opis:

Povezujući psihologiju, politiku, duhovnost i ispovijed, ova knjiga potiče nas da razmislimo o svojim prioritetima i težimo izgraditi bogat unutarnji život kojeg karakterizira poniznost i moralnost.

U knjizi "Društvena životinja" istraživao je neuroznanost ljudskih veza i način na koji možemo zajedno napredovati. Sada, u knjizi "Kako izgraditi karakter", usredotočio se na dublje vrijednosti koje bi trebale utjecati na naš život. Kao odgovor na ono što on naziva kulturom Velikog Ja, koja naglašava vanjski uspjeh, Brooks izaziva i sebe i nas da uspostavimo ravnotežu između naših „vrlina iz životopisa“ – postizanje bogatstva, slave i statusa – te naših „pohvalnih vrlina“; onih koje postoje kao temelj našega bića − ljubaznost, hrabrost, iskrenost ili lojalnost − usredotočivši se na vrste odnosa koje smo stvorili.

Razmislimo li o nekima od najvećih svjetskih mislilaca i vođa, Brooks istražuje kako su oni, kroz unutarnju borbu i osjećaj vlastitih ograničenja, izgradili snažniji unutarnji karakter. Frances Perkins, aktivistkinja za prava radnika, shvatila je potrebu za suzbijanjem dijelova sebe da bi mogla biti instrument za postizanje većeg cilja. Dwight Eisenhower nije organizirao svoj život oko impulzivnog izražavanja samoga sebe, nego je razmišljao o obuzdavanju samoga sebe. Dorothy Day, pobožna katolička preobraćenica i zaštitnica siromašnih, naučila je kao mlada rječnik jednostavnosti i predaje. Pioniri borbe za građanska prava, A. Philip Randolph i Bayard Rustin naučili su se suzdržanosti i logici samodiscipline te potrebi sumnje u sebe, čak i dok vode plemenite bitke.