Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ozdravljenje – liječenje stresa, anksioznosti i depresije bez ljekova i psihoterapije

David Servan Schreiber, Autor

Ozdravljenje – liječenje stresa, anksioznosti i depresije bez ljekova i psihoterapije

Autor: David Servan Schreiber

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2006.

Stranica: 229

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 89,00 kn

Opis:

“Iscijeliti”, to je moćna riječ. Nije li prepotentno da liječnik upotrebljava takvu riječ u naslovu knjige o stresu, anksioznosti i depresiji? O ovom sam pitanju mnogo razmišljao.
Za mene, “iscjeljenje” znači da pacijenti više ne osjećaju simptome na koje su se žalili kad su došli na pregled, i da se ti simptomi neće vratiti nakon završetka terapije, što se događa kad infekciju liječimo antibioticima. Uz to, baš to sam primijetio kad sam u svoju praksu uveo metode opisane u ovoj knjizi, a to su obrazložila i neka istraživanja. Na kraju, zaključio sam daje u redu ako u naslovu knjige upotrijebim riječ “iscijeliti” jer, kad je ne bih upotrijebio, to bi bilo neiskreno.
U ovoj knjizi iznesene su ideje inspirirane većinom radovima Antonija Damasija, Daniela Golemana, Toma Lewisa, Deana Ornisha, Andrewa Weila, Judith Hermann, Bessela van der Kolka, Joea LeDouxa, Mihalya (Aikszentimhalyija, Scotta Shannona i mnogih drugih psihijatara i istraživača. Godinama smo sudjelovali na istim konferencijama, razgovarali s istim kolegama i čitali istu znanstvenu literaturu. Dakako, u ovoj knjizi i njihovim knjigama ima preklapanja u mnogim područjima, mnogo je zajedničkih referenci i sličnih ideja.