Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Vinska lista Davora Butkovića

Davor Butković, Autor

Vinska lista Davora Butkovića

Autor: Davor Butković

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: profil

profil

Godina: 2003.

Stranica: 168

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 7,90 €
(~59,52 kn)

Opis:

„Vinska lista Davora Butkovića” je reprezentativan vodič kroz hrvatsko tržište vina čiji je cilj pomoći kupcima da doznaju nešto više o temeljnim značajkama predstavljenih vina, od bouqueta i okusa, preko glavnih informacija o proizvođaču, do svjetske referentnosti pojedinog vina i proizvođača.
Hrvatsko tržište vina u proteklih se desetak godina drastično promijenilo. U našim su se restoranima, vinotekama, ali i u supermarketima, pojavila brojna uvozna vina. Istodobno, privatno vinarstvo doživjelo je ozbiljan procvat.
Glavni kriterij pri izboru vina predstavljenih u ovoj knjizi bio je, uz autorov osobni ukus, utjecaj tih vina na popularizaciju uživanja u vrhunskim vinima u Hrvatskoj. U knjizi su, dakle, opisana i ocijenjena gotovo isključivo vrlo dobra i odlična vina, i to širokog dijapazona stilova. Uvrštena su, naravno, i vina koja su dobila loše ocjene i koja autor ne preporuča ili pak neka slabija vina, naprosto stoga što su već jako dugo na hrvatskom tržištu te su izgradila uglavnom nezasluženu reputaciju.
Knjiga nudi i gastronomske preporuke uz pojedina vina, ali njih – kako napominje sam autor – treba shvatiti posve osobno i vrlo uvjetno.