Kemija i tehnologija šunki i pršuta
Dragan Kovačević, Autor
Kemija i tehnologija šunki i pršuta
Autor: Dragan Kovačević
Format: 33x24
Izdavač: Hrvatski izdavač
Stranica: 370
Jezik: Hrvatski
Cijena: 39,90 €
Opis:
Knjiga prezentira rezultate istraživanja iz područja mikrobiologije, analitičke toksikologije, fizikalno-kemijskih nalaza, senzorike, najnovijih tehnoloških dostignuća i optimiranja tehnoloških parametara u proizvodnji šunki (pršuta). Prikazna je kompleksna tehnologija proizvodnje šunki (pršuta) u cijelosti, od sirovina, tehnologije klanja i metoda konzerviranja, zrenja, fizikalno-kemijskih, senzorskih i mikrobioloških svojstava dio kemijskih opasnosti i štetnika šunki (pršuta) te implementacije HACCP-a. Detaljno su opisane tehnologije proizvodnje različitih vrsti šunki (pršuta) po pojedinim hrvatskim i nekoliko stranih regija.