Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Metodika književnoga odgoja

Dragutin Rosandić, Autor

Metodika književnoga odgoja

Autor: Dragutin Rosandić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: šK

Godina: 2005.

Stranica: 735

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 199,00 kn

Opis:

Metodika književnoga odgoja ima dvojaku svrhu:
– zasigurno će pridonijeti unapređivanju nastave metodike na sveučilištima
– učiteljici/učitelju književnosti poslužit će kao putokaz u pristupu programskim/udžbeničkim književnim sadržajima, olakšat će im snalaženje u metodičkoj literaturi i nadahnuto upućivati u primjenu vlastitih zamisli i rješenja te omogućiti i razviti potrebu za usavršavanjem u zahtjevnom procesu poučavanja književnosti.

Svojom modernom strukturom i suvremenim pristupom književnim i metodičkim sadržajima Metodika književnoga odgoja kruna je rada autora – utemeljitelja Zagrebačke metodičke škole dr. sc. Dragutina Rosandića. Primjer je to sveučilišnog udžbenika/priručnika koji je riznica metodičkih spoznaja i poziva na dijalog o unapređivanju književnoga odgoja u osnovnoj i srednjoj školi.
(Iz recenzije dr. sc. Mirjane Benjak)

Metodika književnoga odgoja predstavlja originalnoga metodičkog pisca/znanstvenika koji otvara nove obzore metodičke znanosti (teorije i prakse) u sklopu interdisciplinarnog istraživanja književnog odgoja. Za razliku od uobičajenih pristupa, za autora je prošireni interdisciplinarni obzor u biti i epistemološki aspekt povezan s komunikacijskim modelom književnoga odgoja. Knjiga ima enciklopedijske značajke i može poslužiti kao predložak za enciklopediju metodike književnoga odgoja.
(Iz recenzije dr. sc. Manje Kovačević)