Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Snaga utopije

Autor: Dražen šimleša

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2000.

Stranica: 260

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 120,00 € (~904,14 kn)

Cijena: 8,90 €
(~67,06 kn)

Opis:

Suvremene anarhističke ideje i akcije kroz medije i druge oblike masovne komunikacije doživljavaju različite interpretacije, no svakako su opet izrazito prisutne, kako prije pet godina kada je objavljeno prvo izdanje Snage utopije, tako i danas. Često je tu riječ o mistifikaciji, krivim interpretacijama ili čak zlonamjernim podmetanjima, a za razliku od mnogih drugih političkih ideja, anarhistički pokret rijetko ima priliku javno objasniti svoja polazišta. To je bila i jedna od motivacija za nastanak ove knjige, barem njenog prvog izdanja.
Knjiga donosi pregled osnovnih anarhističkih ideja, stavova i vrijednosti, kao i smjerova unutar pokreta, što dodatno upotpunjuju pregledi nekih od najvažnijih i najvidljivijih akcija, koje su obilježile posljednjih pedesetak godina.
Drugo izdanje je znatno prošireno i dopunjeno kroz priloge nekoliko suradnika i suradnica, a za razliku od prvog izdanja, koje je bilo okrenuto uglavnom pokretu u svijetu, sada donosi i kratak pregled razvoja i djelovanja pokreta na lokalnoj razini.