Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Velika narodna sanjarica

Horoskop - kineski horoskop

Eduard Šivak, Zvonko Vuković, Uredio

Velika narodna sanjarica

Horoskop - kineski horoskop

Uredio: Eduard Šivak, Zvonko Vuković

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x16

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2003.

Stranica: 222

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 89,00 kn

Opis:

Snovi su psihološki fenomeni do kojih dolazi za vrijeme spavanja a sastoje se od slika, poruka, nerazumljivih riječi, šifra, simbola sastavljenih u razumljivu ili nejasnu poruku, priču. Njihova je dramaturgija spontana i nekontrolirana.
Snove ne možemo naručiti, ali možemo moliti za san – Boga, unutrašnjeg vodiča, anđela čuvara ili više Ja. Da bi molba imala smisla, moramo biti spremni da se mijenjamo, osvijestimo.
Sanjamo cijeli život – od najranije mladosti do kraja života. Čovjek star oko 50 godina provede sanjajući oko 5 godina. Toliko mnogo sna nije slučajnost i mora imati neki dublji, još uvijek do kraja nerazjašnjen smisao.
Snovima uspostavljamo psihološki sklad i ravnotežu, oni nam pomažu u procesu civiliziranja i samosvladavanja. U tom procesu često ispadamo iz ravnoteže, ali putem snova ponovno je uspostavljamo. U snovima se upuštamo u avanture za koje u budnom stanju nemamo hrabrosti jer smo ograničeni strahom, kukavičlukom, običajima, moralom ifi religijom.
Snovi se razlikuju od čovjeka do čovjeka. Koliko ljudi toliko snova! Koliko se razlikujemo najavi toliko su nam i snovi drugačije strukturirani.
Često smo nezadovoljni svojim životom te snovima nadoknađujemo manjkavost doživljavanja. Ono što potiskujemo i želimo zaboraviti prelazi u nesvjesno i vraća nam se kroz doživljaje i poruke iz sna, čime kompenziramo nezadovoljstvo i uspostavljamo sklad. Ako imamo predobro mišljenje o sebi ili ako se podcjenjujemo, snovi nas razobličuju. San nas poziva na igru, jer sanje igra kao stoje i život igra koju mi obično preozbiljno shvaćamo.