Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Život na zemlji

Podrijetlo života, beživotna i živa tvar, ustrojstvo živih bića, virusi, životna i biljna stanica, biljke, životinje

Eduardo Banqueri, Autor

Život na zemlji

Podrijetlo života, beživotna i živa tvar, ustrojstvo živih bića, virusi, životna i biljna stanica, biljke, životinje

Autor: Eduardo Banqueri

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 29x21

Izdavač: profil

profil

Godina: 2006.

Stranica: 31

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 39,00 kn

Opis:

Tajna života, poput mnogih tajni, ostala je neotkrivena. No ipak, ova nam knjiga nudi zanimljiv uvod u fenomen života, objašnjavajući nastanak i razvoj života na Zemlji od pradavnih vremena do danas, od najmanjih stanica do čovjekova organizma. Sjajne ilustracije pomoći će najmlađima kako bi ovu tajnu malo bolje razumjeli.

U uvod u ove knjige pokušava se odgovoriti na pitanja: Što je život? i Kako je nastao? Nakon toga opisuje se stanica kao temeljna jedinica svih živih bića. Podrobno se objašnjava njezina građa te nastanak tkiva, organa i organizama. Nakon tog objašnjava se kako su se prvotne čestice razmožavale do složenijih bića. Posebna su poglavlja posvećena stvaranju novog života i tajnama cvijeća, dok jedno pokušava odgvoriti na pitanje zašto smo slični svojim roditeljima.

Na kraju se objašnjavaju osnovni zakoni genetskog naslijeđa i promjene koje su s vremenom doživjela živa bića, i to posebice proučavanjem evolucije čovjeka. Na kraju se nalazi i rječnik pojmova i tablica povijesti života.