Pripravljanje domaće zimnice
Emil Keršek, Autor
Pripravljanje domaće zimnice
Autor: Emil Keršek
Format: 20x14
Izdavač: Hrvatski izdavač
Stranica: 208
Jezik: Hrvatski
Cijena: 6,90 €
(~51,99 kn)
Opis:
Ovaj praktičan priručnik pri izboru onog što želimo pripremiti za zimu osigurava uspjeh u poslu pripreme zimnice, a znanje i tehničke mogućnosti omogućuju svakom da u toj pripremi bude kreativan i originalan. U knjizi su obrađeni svi postupci konzerviranja koji se mogu primjenjivati u kućanstvu, kompoti, voćne kaše, voćni sirupi, sokovi, sirupi, džemovi, pekmezi, želei, kandirano voće, kiseljenje povrća, pasteriziranje povrća, konzerviranje soljenjem, zamrzavanje, itd. Posebnost ove knjige je u tome što su količine namirnica u receptima izračunate u omjeru prema kilogramu, a recepti su upotpunjeni podacima o kaloričnoj vrijednosti za gotove proizvode. Knjiga je upotpunjena i posebnim simbolima koji čine razliku između recepata za početnike, za iskusne znalce, za vrijeme postupka pripreme i skupoću namirnica potrebnih za pripremu.