Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Umijeće ljubavi

Erich Fromm, Autor

Umijeće ljubavi

Autor: Erich Fromm

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: VBZ Zagreb

vbz nakladnik

Godina: 1997.

Stranica: 128

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 16,90 €

Opis:

Umijeće ljubavi – Što je to ljubav?

Voljeti ne znači samo posjedovati, ograničiti partnerovu slobodu ili se isključiti iz života okoline. Naprotiv, voljeti znači spoznati ljubav koja će nas otvoriti cijelom svijetu, uz neočekivane perspektive. Umijeće ljubavi je nešto što treba naučiti. Ono od nas zahtijeva trud, brigu, poštovanje, odgovornost i znanje. Proces učenja jednak je kao i kod svega drugoga: morate savladati i teoriju i praksu, i tek tada postat ćete majstor ovoga umijeća.
Umijeće ljubavi – prioritet je ovladati osjećajem

Kako Fromm kaže, ovladavanje umijećem ljubavi mora vam biti prioritet. Svi vaši pokušaji da ostvarite ljubav osuđeni su na propast ako se ne potrudite aktivnije razviti svoju ukupnu ličnost. Zadovoljstvo u individualnoj ljubavi ne može se postići bez sposobnosti da se voli bližnji, bez istinske poniznosti, hrabrosti, vjere i discipline. U ovoj knjizi Fromm propituje sve aspekte ljubavi: od romantične i erotske preko majčinske, očinske i bratske ljubavi do sebeljublja i ljubavi prema Bogu.

Umijeće ljubavi, prvi put objavljeno daleke 1956. godine. Najpoznatije je djelo Ericha Fromma koje već desetljećima pomaže čitateljima da nauče propitivati ljubav i pronađu odgovor na naizgled jednostavno pitanje: Što je to ljubav?
O autoru

ERICH FROMM (Frankfurt, 1900. – Muralto, Švicarska, 1980.), bio je njemačko-američki filozof, humanist i psihoanalitičar, rođen u židovskoj obitelji. Nakon studija na sveučilištima u Frankfurtu i Münchenu, Fromm je doktorirao 1922. na Sveučilištu u Heidelbergu. Nakon toga nastavlja studij na Psihoanalitičkom institutu u Berlinu s uvaženim kolegama, frojdijancima Hannsom Sachsom i Theodorom Reikom. Poslije toga, sve do 1932. godine, radio je na Psihoanalitičkom institutu te na Institutu za socijalna istraživanja Sveučilišta u Frankfurtu. Bio je istaknuti pripadnik prve generacije Frankfurtske škole.