Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Farmer Nancy, Autor

Kuća škorpiona

Autor: Farmer Nancy

Kuća škorpiona

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Naklada Ljevak

ljevak nakladnik

Godina: 2004.

Stranica: 343

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 10,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Kuća škorpiona avanturistički je roman koji problematizira pitanje kloniranja, ljudskosti, ekologije, čovječnosti, razvoja tehnologije i znanosti. Radnja je smještena u moguću blisku budućnost u kojoj kloniranje postaje dio svakodnevnog života.

Roman je podijeljen na četiri dijela, tako da prati četiri faze odrastanja glavnoga lika. Glavni junak romana je Matt Alacran, klon načinjen od DNA stanica El Patrona, dilera droge koji ima 140 godina i vlada zemljom Opijum koja je smještena između SAD-a i Meksika.

Kada na Mattovom stopalu otkriju tetovažu s natpisom “Vlasništvo imanja Alacran”, Matt saznaje da je klon i tada počinju sve njegove muke i pustolovine opisane u romanu. Roman je pun napetih obrata, ali autorica kroz zanimljivu radnju mladim čitateljima pokušava skrenuti pažnju i na brojna etička pitanja koja nam donosi razvoj znanosti i tehnologije.

Tema je originalna, opisi i zapleti su podjednako zastupljeni u romanu, a karakterizacija likova je takva da omogućava jasno zamišljanje likova, iako je naglasak na psihološkoj karakterizaciji. Zanimljivo je to da autorica ne idealizira Matta kao glavnog junaka, nego ga opisuje realistično, uključujući njegove dobre i loše strane.