Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Božji jezik

Francis S. Collins, Autor

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x15

Izdavač: profil

profil

Godina: 2008.

Stranica: 274

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 159,00 kn

Opis:

«Božji jezik» kontroverzna je knjiga Francisa S. Collinsa, jednog od najvažnijih istraživača na području ljudske genetike, voditelja Američkog nacionalnog instituta za istraživanje ljudskoga genoma, koji je 2000.g. u nazočnosti tadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona imao čast objaviti javnosti da je otkrivena tajna ljudskoga genetskog koda; otkriće koje ga je, kako sam tvrdi, ispunilo strahopoštovanjem jer je otkrio „najčudesniji od svih jezika”, jezik koji je dotad znao samo Bog – božji jezik!

Ova knjiga na zanimljiv način objedinjuje Collinsovo osobno intimno životno iskustvo (put od ateista do vjernika), njegova znanstvena otkrića i istraživanja na području genetike. U njoj Collins ne samo da pokušava odgovoriti na neka konkretna pitanja koja muče današnjeg čovjeka, kao što su: Kako Bog može dopustiti toliko patnje na svijetu?, Kako racionalna osoba može vjerovati u čuda?, već daje i svoje viđenje nastanka svemira, darvinizma i ljudske evolucije, a daje i svoj prilog raspravi oko nekih važnih bioetičkih pitanja. Zaista, tko je Bog? I o čemu govorimo kada govorimo o Bogu?

***

Francis S. Collins (1950.) jedan je od najznačajnijih svjetskih istraživača s području genetike, značajan po svojim zaslugama u otkrivanju gena odgovornih za neke od najtežih ljudskih bolesti (leukemija, cistična fibroza, huntingtonova bolest itd.), te kao voditelj ‘Human genom projecta’ (HGP). Godine 2000. u prisustvu tadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona objavio je javnosti vijest o otkriću strukture ljudskog genoma.

Trenutno radi kao voditelj Američkog nacionalnog instituta za istraživanje ljudskoga genoma (National Human Genome Research Institute – NHGRI).