Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Frank Ana, Autor

Dnevnik Ane Frank

Autor: Frank Ana

Dnevnik Ane Frank

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Srpski izdavač

Godina: 1972.

Stranica: 209

Jezik: Srpski

Rabljeno stanje

Cijena: 5,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Naslov je izvana dobro očuvan, no ne odlično. Iznutra je u vrlo dobrom stanju. Na ekavici je.

12. lipnja 1929. u 7:30 ujutro u Frankfurtu u Njemačkoj rođena je djevojčica. Nitko nije znao da je upravo ovoj židovskoj djevojčici suđeno da postane jedna od najpoznatijih žrtava Drugog svjetskog rata. Ime joj je bilo Anne Frank.

Anne je živjela sretno sa svojom obitelji sve dok nacisti nisu preuzeli vlast nad Njemačkom. Budući da su bili Židovi, Otto, Edith, Margot i Anne Frank pobjegli su u Nizozemsku 1933. godine. Hitler je izvršio invaziju na Nizozemsku 10. svibnja 1940., samo mjesec dana prije Anninog 11. rođendana.

Annin dnevnik pisan je u vremenskom razdoblju od 1942 do 1944. godine, najteža vremena Drugog svjetskog rata u Europi. Kamo god krenuli, Hitlerova je vojska širila otrov antisemitizma i rasne mržnje. Hitler je provodio antižidovske progone u svim okupiranim zemljama. Između ostalih zloglasnih pravila, Židovi nisu smjeli stupiti u brak ili raditi s ne-Židovima. Bili su prisiljeni nositi žutu zvijezdu u javnosti kako bi ih njemačka policija i ne-Židovi mogli prepoznati. Bili su odvojeni u vlastite škole i četvrti, a zabranili su im i brojne profesije i javne ustanove.