Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Frazier Charles

Studengora

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 22x16

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2005.

Stranica: 349

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Opis:

Roman po kojem je snimljen film Studengora u režiji Anthonyja Minghelle, s Nicole Kidman, Renee Zellweger i Judeom Lawom u glavnim ulogama.
Studengora je 1997. godine donijela Charlesu Frazieru prestižnu Američku književnu nagradu (American Book Award) za najbolji roman godine.
Odiseja tek oporavljenog vojnika Inmana, koji je dezertirao za vrijeme američkoga Građanskog rata da bi se vratio kući, isprepletena je sa sudbinom gradske djevojke Ade koja nakon smrti oca pokušava preživjeti na maloj farmi u zabiti Sjeverne Karoline. Nakon četiri godine ratovanja sve što Inman želi je vidjeti djevojku koju je ostavio i ponovno ugledati obronke rodne Studengore. Veličanstvena lirska oda ljudskoj ustrajnosti, nepokolebljivoj vjeri i beskrajnoj ljepoti prirode, ponekad nježne a ponekad surove, inspirirana je istinitom pričom prapradjeda Charlesa Fraziera. Kad je riječ o izboru lijepe književnosti Zlatko Crnković dosljedno pokazuje istančan ukus, a predstavljanje Studengore, prvog romana američkog pisca Charlesa Fraziera u hrvatskom prijevodu Damira Biličića i uz ilustraciju Nenada Martića, još je jedan dokaz dobre procjene najboljeg hrvatskog urednika.