Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Filozofska istraživanja 17/1986

G.a., Autor

Uvez: Meki

Format: 28x18

Izdavač: Grafički zavod Hrvatske- Zagreb

Godina: 1986.

Stranica: 632

Jezik: Hrvatski


Cijena: 19,00 kn

Opis:

Filozofska istraživanja znanstveni je časopis Hrvatskog filozofskog društva sa sjedištem u Zagrebu u Republici Hrvatskoj. Najvažniji je časopis za filozofiju u Republici Hrvatskoj i jedan od relevantnijih na području Jugoistočne Europe. Ističe se kriterijem otvorenosti prema novim idejama, pristupima i metodologijama, odnosno prema različitim orijentacijama, školama i strujama te rubnim i dodirnim područjima filozofije (sociologija, prirode znanosti, religijske znanosti, interdisciplinarne znanosti, itd.), kao i otvorenošću prema marginaliziranim ili neopravdano zapostavljenim temama.

Časopis od 1980. redovito izlazi u četiri sveska godišnje, a objavljuje isključivo izvorna znanstvena istraživanja, prethodna priopćenja i pregledne radove iz svih filozofskih i filozofiji srodnih disciplina, uključujući interdisciplinarna i transdisciplinarna istraživanja s relevantnim filozofskim udjelom, te kritičke prikaze (recenzije) novobjavljenih (izvornih ili prevedenih) monografija, sabranih djela, zbornika, enciklopedija, rječnika i drugih tipova djela relevatnih za područje. Također, u drugom i četvrtom svesku svakog godišta pod kategorijom „Filozofski život“ objavljuju se izvještaji sa znanstvenih i popularno-znanstvenih događaja od filozofskog ili šireg znanstveno-društvenog značaja, poput tribina, konferencija i festivala, a u četvrtom svesku godišta izlazi bibliografija izdanog godišta.

Radovi se objavljuju na hrvatskom jeziku. Izuzev kritičkih prikaza (recenzija) i izvještaja, svaki znanstveni tekst prolazi tzv. „dvostruko slijepi“ (double-blind peer review) postupak anonimnog recenziranja, te stječe uvjete objave u slučaju dvije bezuvjetno pozitivne recenzije.