Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Egiptologija

Potraga za Ozirisovom grobnicom - dnevnik gđice Emily Sands

G.A., Autor

Egiptologija

Potraga za Ozirisovom grobnicom - dnevnik gđice Emily Sands

Autor: G.A.

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 30x26

Izdavač: Plantopija

Godina: 2006.

Stranica: 29

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 209,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Tko nije zadivljen veličanstvenošću egipatskih piramida, bogatstvom i profinjenošću skulptura i magijom obavijenih mumija? Koga ne fascinira tajanstvena kultura, bogata mitologija i pismo drevnih Egipćana? Dnevnik Emily Sands, hrabre istraživačice s početka dvadesetog stoljeća odvest će vas u samo srce drevnog Egipta – u tajanstveni svijet piramida, kolosalnih skulptura, hramova, arheoloških iskapanja, povijesti i mitova…

Emily je krenula u Egipat tragom drevnog papirusa koji se igrom slučaja našao u posjedu njezine prijateljice, a koji navodno otkriva lokaciju Ozirisove grobnice – posljednjeg počivališta tog vrhovnog božanstva koje je oduvijek izazivalo zanimanje, ali je unatoč brojnim tragačima ostalo do danas obavijeno velom tajne. Okupivši svoj mali ekspedicijski tim, 1926. godine, Emily je krenula u Egipat na uzbudljivo putovanje koje je detaljno opisala u svom dnevniku, dok su umjetnici koje je povela sa sobom oslikali najzanimljivije prizore i spomenike. No, nakon samo nešto više od dva mjeseca dnevnički se zapisi naglo prekidaju, a o hrabroj Emily i njezinom timu više se ne čuje ni riječi… Što se s njima dogodilo? Jesu li izazvali bijes bogova? Navukli na sebe prokletstvo?

U ovoj bogato opremljenoj knjizi naći ćete mnoštvo zanimljivih podataka, odgovore na intrigantna pitanja, skice arheoloških iskapanja, značenja nekih hijeroglifa, slike božanstava i spomenika pa čak i igru «senet» kojom su Stari Egipćani kratili vrijeme. Pripremite se na avanturu, ali još više na to da ćete, barem nakratko, zaviriti u bogatstvo drevnog Egipta.

Uz sve to, ova je knjiga osvojila brojne nagrade – uz to što nije silazila s ljestvica najprodavanijih knjiga u Americi i Velikoj Britaniji – ona je pobjednik «Design and Production Award» britanske književne nagrade za 2005. (British Book Awards – The Nibbies), dobitnica nagrade «Urednički izbor 2005». «ForeWord» magazina te je nominirana u kategoriji dječje publicistike za najbolju englesku ilustriranu dječju knjigu za djecu od 4-11 godina, 2004. godine.

Knjiga je u odličnom stanju