Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Gerrewey van Christophe

Umjesto pisma

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 21x13

Izdavač: Sandorf

Godina: 2020.

Stranica: 129

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 135,00 kn

Cijena: 109,00 kn

Opis:

U pomalo sentimentalnom, melankoličnom, refleksivnom romanu, napisanom “umjesto pisma“ ženi s kojom je živio, pripovjedač pokušava rekonstruirati njihov ljubavni odnos, od trenutka kad su se upoznali pa do svršetka veze. No, postavlja se pitanje: gdje prestaje sjećanje, a počinje fantasterija? Pripovjedač nam, doduše, omogućava da čujemo i njegovu (bivšu) partnericu, no interpretira njezine izjave i stavove onako kako ih je on doživio (ili, kako mu odgovara), sve do samog kraja kad joj – ili sebi – omogućava da dekonstruira sve što je do tada napisao.
Christophe van Gerrewey napisao je “Umjesto pisma”, roman u kojem će se mnogi (bivši) parovi prepoznati, čak i ako nisu imali mačku koja je dobila buhe.

Christophe van Gerrewey (1982.) već godinama zapaženo objavljuje u novinama i časopisima kao svestrani mislilac i pisac. Dobitnik je brojnih književnih nagrada. Njegove kratke priče našle su mjesto u antologijama “Print is dead” (2009.) i “20 onder 40” (2011.), i popraćene su s pohvalama. U zbirci priča “Werkelijkheid zonder weerga. Fictionele architectuurkritieken” (Stvarnost bez premca. Fikcionalne arhitektonske kritike) (2005.), kao i u esejima o djelu Rema Koolhaasa i OFFICE Kersten Geers i Davida Van Severena osmislio je posebnu formu u kojoj miješa arhitektonsku kritiku i fikciju.

Nakladnik Druksel objavio je 2010. bibliofilsko izdanje njegove zbirke “Vijf ziekteverhalen” (Pet priča o bolesti). Njegov drugi roman, “Trein met vertraging” (Vlak koji kasni), objavljen je 2013. godine. Van Gerrewey je član redakcije književnog časopisa DWB.