Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zbirka zadataka iz kemije

Gordana Pavlović, Autor

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 26x19

Izdavač: AA

Godina: 2011.

Stranica: 595

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 199,00 kn

Opis:

Knjiga sadrži više od 2000 pitanja i zadataka vezanih uz gradivo kemije u našim srednjim školama i većim dijelom uz programe Opće kemije na prvim godinama studija kojima je kemija nužan temeljni kolegij, ali nije struka.

Zbirka je namijenjena:
– učenicima srednjih škola (gimnazijskog i strukovnog usmjerenja) za učenje i svladavanje gradiva, pripremu provjere znanja, polaganje državne mature, pripremu za natjecanja od općinske do državne razine
– studentima prvih godina tehničkih, biomedicinskih i biotehničkih studija za usvajanje gradiva i pripremu ispita
Zbirka je podjeljena na 34 tematska poglavlja koja obuhvaćaju gradivo od atoma do nukleinskih kiselina. Svako poglavlje sadrži kratak uvod koji i vizualno oblikuje sadržaj shemama, crtežima i dijagramima. Nakon toga slijede pitanja i zadaci:
a) zatvorenog tipa: alternativni zadaci i zadaci višestrukog izbora
b) otvorenog tipa: zadaci dopunjavanja, zadaci kratkih odgovora i zadaci produženih odgovora.
U svakom su poglavlju sve vrste zadataka. Zadaci produženih odgovora svakako su zahtjevniji od zadataka zatvorenog tipa, ali se i u zadacima zatvorenog tipa traži ne samo znanje prisjećanja ili reprodukcije, već se provjerava i viša razina-razumijevanje zakonitosti na molekularnoj razini. Na kraju svakog poglavlja nalaze se “Rješenja” s detaljnim objašnjenjima.