Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Grisham John

Komora

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2012.

Stranica: 519

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 39,00 kn

Opis:

Plinska komora u Parchmanu, državnoj kaznionici Mississippija, očekuje Sama Cayhalla, ostarjelog klanovca, kojeg je tek na trećem suđenju stigla ruka pravde. Osuđen je kao sudionik serije bombaških napada, u kojima je nakon nekoliko razrušenih sinagoga stradalo i dvoje djece mladog židovskog odvjetnika koji je na crnu listu Klana dospio braneći crnce.

U najuglednijoj pravničkoj tvrtki Chicaga, Adam Hall, mladi, tek diplomirani pravnik pred kojim je briljantna karijera, odlučio je riskirati sve kako bi se upustio u očajnički pokušaj spašavanja života antipatičnog starca, okorjelog rasista i čovjeka koji se nikada nije pokajao za zločin koji je počinio. Čovjeka kojeg nikada nije upoznao – svog rođenog djeda.

Ovaj bizaran slučaj napisan kao napeta, mračna sudska i obiteljska psihološka drama odmak je od uobičajenih Grishamovih trilera. Pažljiva karakterizacija likova, snažna moralna tema i brz ritam Grishamove proze jamče užitak vjernim čitateljima najuspješnijeg pisca današnjice.

U hrvatskom prijevodu Željke Markić, Komora je još jedan pažljivo odabrani hit Algoritma i Jutarnjeg lista i peto ekranizirano djelo s Geneom Hackmanom i Chrisom O’Donnellom u glavnim ulogama.