Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Kyle McAvoy obdaren je izuzetnim pravničkim umom i sve bi u njegovu životu bilo savršeno da nema mračne tajne koja bi mu u trenu mogla uništiti snove, karijeru, život. Tajne za koju je uvjeren da nikada neće procuriti u javnost, dok se jednog dana ne pokaže koliko je bio u krivu. Muškarci koji će prići Kyleu u posjedu su kompromitirajućeg videa koji će iskoristiti kako bi ga uništili – ukoliko ne učini što od njega zahtijevaju.

Ono, međutim, što će od njega tražiti jest nešto za što bi svaki mladi ambiciozan odvjetnik ubio: da prihvati ponuđeni posao na Manhattanu kao suradnik u najvećoj svjetskoj odvjetničkoj tvrtci u kojoj je radio kao ljetni stažist. Ukoliko pristane, naći će se na brzom putu prema partnerstvu, a time, naravno, i društvenom ugledu i bogatstvu.

Kvaka je u sljedećem: Kyle neće raditi za tvrtku, već protiv nje zbog 800 milijardi dolara vrijednog spora između dvije divovske korporacije. Iako je bio odlučio nekoliko godina baviti se dobrotvornim radom, Kyle će biti prisiljen prihvatiti posao i tako se naći uhvaćen između kriminalnih umova koji njime manipuliraju, FBI-a i njegove vlastite odvjetničke tvrtke, u zloćudnoj zavjeri iz koje se čak niti on, usprkos svom svojem intelektu, hrabrosti i lukavosti, možda neće uspjeti izvući živ.

John Grisham romanom “Suradnik” ostaje vjeran žanru koji ga već gotovo dva desetljeća ne skida s vodećih mjesta top ljestvica najprodavanijih knjiga – pravnim trilerima. Samo u 1990-ima njegovi su se romani diljem svijeta prodali u više od šezdeset milijuna primjeraka, što je Grishama učinilo jednim od najpopularnijih autora svih vremena. “Suradnik” pokazuje kako Grisham, kad su u pitanju vrhunski napisani romani koji tematiziraju pravnički svijet, još dugo nema namjeru posustati.