Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Guillou Jan, Autor

Vitez templar

Autor: Guillou Jan

Vitez templar

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2011.

Stranica: 388

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 39,00 kn

Opis:

Drugi dio popularne povijesne trilogije švedskoga pisca Jana Guilloua dinamična je priča u kojoj su isprepliču činjenice i mašta o križarskim pohodima u Svetoj zemlji, i koja je uspješno prenesena i na filmsko platno.

Nakon prve uspješnice “Put u Jeruzalem”, glavni lik Arn Magnusson nastavlja križarski pohod viteza templara u Svetoj zemlji. U romanu se isprepliću intrige, borbe za vlast između glavnih kraljevskih loza te izdaje, ali i romantično utkana priča o zabranjenoj ljubavi.

Arn Magnusson stigao je u Svetu zemlju oko 1170. godine, kada je europska kolonizacija ondje trajala već više od stoljeća i pol, a Prekomorje, područje koje su Franci nazivali Outremer, bilo prilično dobro organizirano. Outremer nije bio država, nego savez manjih kraljevstava i grofovija, primjerice male kneževine Antiohije, grofovije Tripoli i Jeruzalemskoga Kraljevstva.

Tri su kategorije europskih križara bile stalno prisutne u Svetoj zemlji – vitezovi templari, vitezovi ivanovci i franački kolonizatori, koji su ondje željeli steći nove grofovije i barunstva jer su imali mnogo braće s kojom su morali podijeliti već prilično usitnjeno franačko kraljevstvo.
…..