Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Palčica

Slikovnica

Hans Christian Andersen, Autor

Palčica

Slikovnica

Autor: Hans Christian Andersen

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 30x22

Izdavač: Naprijed Zagreb

naprijed zagreb

Godina: 1991.

Stranica: 24

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

“Palčica” je lijepa bajka najpoznatijeg svjetskog pisca dječjih bajki Hansa Christiana Andersena. Ova priča u nekim svojim dijelovima je pomalo strašna, ali kao i svaka bajka donosi nam sretan kraj i dobru pouku. Govori o maloj djevojčici veličine palca, Palčici, koju već na početku života zadesi niz nesreća, koje ona svojom dobrotom i poštenjem savlada i na kraju bude nagrađena pravom ljubavi i sretnim životom.

Palčica se na svom putovanju susreće sa strašnom žabom koja ju je htjela udati za svog sina, a onda i s milostivom mišicom, koja ju je iz dobre namjere htjela udati za dosadnog, starog krta. Ipak, Palčica se spasila od obje udaje i na kraju upoznala Malog Princa, koji je bio njene veličine i u kojeg se odmah zaljubila. Oženili su se i živjeli sretno u cvijeću, zabavi i ljubavi.

Pouka ove priče je jasna. Govori da ćemo u životu nailaziti na mnoge probleme i zapreke. Mnogi će nas pokušati navesti da radimo nešto što ne želimo, ali dokle god smo vjerni sebi, pošteni i dobri, baš poput Palčice, prevladat ćemo te prepreke i za nagradu dobiti ono što je najbolje za nas. Palčica ni u jednom trenu nije htjela nikome nauditi niti ikoga povrijediti. Bila je poštena, a potrebitima je pomogla u nevolji. Na kraju je dobila svoju nagradu i sama završila sretno. Palčica se u svojim najtežim trenucima nije predavala, zato su na kraju njena dobrota, poštenje, ali i optimizam, pobijedili. Trebamo se ugledati na Palčicu i pošteno prevladati sve probleme, kako bismo zaslužili sreću do kraja života.