Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Herceg Ivan

goli

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: profil

profil

Godina: 2011.

Stranica: 100

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 39,00 kn

Opis:

Nakon cijelog niza zapaženih i nagrađivanih pjesničkih zbirki Ivan Herceg napisao je prvu knjigu proze – senzibilnu i tankoćutnu kao što su i njegove pjesme, ali i oporu i provokativnu.
Svaka priča u svojoj potki ima ljubavno-erotski zaplet, katkad eksplicitan katkad tek naznačen u svojoj izvedbi, ali i iznijansirano premrežen elementima iz svijeta filma, literature i glazbe. Upravo u spajanjima i razdvajanjima, strasti i sukobima njegovi se likovi ogoljuju doslovno i metaforički te se razotkriva sva nemoć pojedinca s kraja 20. i početka 21. stoljeća u pokušaju da voli, da bude prijatelj, da preživi…

Hercegovi junaci, čvrsto uklopljeni u tmurnu svakidašnjicu poslijeratne Hrvatske i tranzicijskoga doba, u rasponu od propalih studenata i narkomana, preko preljubnika i novinara uljuljkanih u redakcijsku rutinu do deziluzioniranih i dezorijentiranih branitelja, pokušavaju razriješiti svoje i tuđe grijehe iz prošlosti kako bi mogli nastaviti dalje, ali tamo dalje… opet ih čekaju opasni i nepredvidivi odnosi sa ženama i muškarcima.