Suvremena zimnica
zamrzavanje, kiseljenje, soljenje, dimljenje, sušenje, priprema želea, konzerviranje, priprema kompota, kandiranje, stavljanje u rasol
Hilaire Walden, Autor
Suvremena zimnica
zamrzavanje, kiseljenje, soljenje, dimljenje, sušenje, priprema želea, konzerviranje, priprema kompota, kandiranje, stavljanje u rasol
Autor: Hilaire Walden
Stanje: Novo
Uvez: Tvrdi
Format: 24x17
Izdavač: D&K
Godina: 2003.
Stranica: 160
Jezik: Hrvatski
Cijena: 25,90 €
(~195,14 kn)
Opis:
U ovim toplim mjesecima (pisano prvog dana ljeta) mi vas napadamo zimnicom. Tko uopće pomišlja na tako nešto?! Pomišljamo samo na more i ležanje u hladu. No, ako je taj hlad ispod kakve šljive, breskve, amule, pored kakva vrta …onda uz malo fizičkih aktivnosti evo prvog važnog elementa za pripremu zimnice – SVJEŽIH NAMIRNICA. Drugi važan element je da znate kako ih zamrznuti, kiseliti, sušiti… I to ćemo rješiti – nazovimo BAKU. Ali bake nema, ili je zaboravila recept, ili….i osuđeni ste na knjigu. I onda iznenađenje – ne samo da su prikazane metode očuvanja namirnica (popraćeni sličicama) već su dati i recepti kako iskoristiti novonastali proizvod, ili kako ga pokloniti kao originalan dar. Uvršteni su i recepti sa cijelog starog kontinenta. Pa tako možete naći chutney, engleska kisela jaja…. Dakle sve na jednom mjestu – ZAMRZAVANJE, KISELJENJE, SOLJENJE, DIMLJENJE, SUŠENJE, PRIPREMA ŽELEA, KONZERVIRANJE, PRIPREMA KOMPOTA, KANDIRANJE, STAVLJANJE U RASOL