Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Horvat Joža, Autor

Besa – brodski dnevnik

Autor: Horvat Joža

Besa – brodski dnevnik

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 21x17

Izdavač: LIBER

Godina: 1973.

Stranica: 477

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 199,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Poznato djelo hrvatskog pisca i moreplovca Jože Horvata koje je od svog prvog izdanja 1973. godine doživjelo 10-tak izdanja i prijevode na mnoge svjetske jezike. “Besa : brodski dnevnik”, nastao je na temelju zapisa sa putovanja jedrenjakom Besa oko svijeta.
Šezdesetih godina Joža Horvat sve je intenzivnije zaokupljen brodovima i morem, te se odlučuje na veliku pomorsku avanturu. Sa svojom posadom, suprugom Renatom, sinom Markom i Vladimirom Hrlićem oplovio je svijet u razdoblju od kolovoza 1965. do srpnja 1967. godine. Nakon povratka slijedi prikupljanje obvjavljenih tekstova i reportaža u Vjesniku u srijedu i splitskim Mohućnostima, te oblikovanje brodskog dnevnika u književni tekst.
Joža Horvat (Kotoriba, Međimurje 10. ožujka 1915. -) poznati je hrvatski pisac i moreplovac. Piše romane, pripovijetke i drame, filmske scenarije, novinske članke i radio-drame. Prvih deset godina života proveo je u dječačkoj slobodi, odrastajući na obali rijeke Mure, što je uvelike odredilo njegovu spisateljsku poetiku. Danas živi u Zagrebu, ali značajni dio svojeg vremena provodi i na ranču u Gorskom kotaru.
Njegovo svjetski najpoznatije djelo je putopis “Besa – brodski dnevnik”, nastao na temelju zapisa sa putovanja jedrenjakom Besa oko svijeta. Od prvog izdanja 1973. godine ovo je djelo doživjelo 10-tak izdanja i prijevode na mnoge svjetske jezike.