Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Hosseini Khaled, Autor

Tisuću Žarkih Sunaca

Autor: Hosseini Khaled

Tisuću Žarkih Sunaca

Format: 18x13

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Stranica: 327

Jezik: Hrvatski


Cijena: 109,00 - 129,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Dugo očekivani drugi roman “Tisuću žarkih sunaca” Khaleda Hosseinija, govori o tridesetogodišnjem prijateljstvu između dvije žene koje su pretrpjele neizreciv gubitak i muke kroz desetljeća ratovima obilježene afganistanske povijesti. “Tisuću žarkih sunaca” portret je jedne ranjene zemlje i duboko potresna priča o obitelji i prijateljstvu.
Marjam je tek petnaest godina kad je šalju u Kabul da se uda za trideset godina starijeg Rašida. Gotovo dva desetljeća kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora napustiti svoj dom i stupiti u Marjamino nesretno domaćinstvo. Lejla i Marjam naći će utjehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postat će neraskidivo i snažno poput rodbinskog.
Kako vrijeme prolazi, u Afganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula odjekuju od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Ustrajnost dviju žena nailazi na iskušenja koja nisu mogle naslutiti niti u najgorim noćnim morama.