Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Mogućnost otoka

Houellebecq Michel, Autor

Mogućnost otoka

Autor: Houellebecq Michel

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2005.

Stranica: 471

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Daniel1, lik uspješne osobe našeg doba, s bogatstvom od šest milijuna eura i s vilom u Španjolskoj, sa sedamnaest soba, priča nam svoju životnu priču koju će dvije tisuće godina poslije, komentirati njegovi klonovi i neo-ljudi, Daniel24 i Daniel25.

Katkad odvratan i krajnje lucidan cinik koji ne preza ni pred čim ali i zakinut čovjek u potrazi za ljubavlju. Neuspjeli brak s Isabelle i promašena veza s Esther, dvjema ljepoticama od kojih, kao da su izišle iz Almodovarova filma, “jedna ne voli dovoljno seks, a druga ljubav”, vode ga do mističko-pozitivističke sekte elohimita koji kloniranjem ljudi postižu besmrtnost.

Tko od vas zaslužuje vječni život? – pita se Michel Houellebecq na početku i na kraju romana koji je zamišljen kao odiseja ljudske vrste u SF-sekvencama, ali i kao stvarno putovanje nakraj noći zapadnog čovječanstva. Spram današnjeg društva bez Boga i mitova, podložnom nihilizmu i ispraznosti, koje odbija ostarjeti i patiti, ono buduće što nas očekuje donosi odsutnost svake strasti, gubitak ljubavi i humora…