Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Irving John, Autor

Molitva za Ovena Minija

Autor: Irving John

Molitva za Ovena Minija

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x15

Izdavač: L2

Godina: 2004.

Stranica: 504

Jezik: Srpski

Rabljeno stanje

Cijena: 39,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Ovaj sjajan roman opisuje djetinjstvo i odrastanje dva dječaka iz vrlo različitih obitelji u Americi 50ih i 60ih godina.

“Molitva za Owena Meanya” svjetski je bestseler i obvezna lektira u američkim gimnazijama. U preporuci ćete saznati zašto!

U ovoj priči je prvenstveno riječ o prijateljstvu pripovjedača Johna s dječakom Owenom koji zaostaje u rastu. Irving je, kao i uvije,k zauzet temom ljubavi i laži, erotikom, nasiljem i misticizmom a u ovoj knjizi i oštrom kritikom politike što je novi moment kod njega.

Irving je ovdje zaista u najboljoj formi i njegova je priča istovremeno zastrašujuća i beskrajno komična. Osim događanja iz Vijetnama i pojave religijskog čuda, “Molitva za Owena Meanya” također je roman o izgubljenom djetinjstvu a što je istaknuto kroz gubitak prijatelja iz djetinjstva. U Irvingovim romanima ljudi uvijek nekoga gube – ili prst, ili majku ili brak ili najboljeg prijatelja.

U knjizi su dva nezaboravna lika. Owen ima problem s rastom, njegov ten ima boju nadgrobne ploče, koža mu je istovremeno upijala i odbijala svjetlost, poput bisera pa se, s vremena na vrijeme, činila gotovo providnom pogotovo na sljepoočnicama na kojima su se plave vene vidjele kroz kožu i uz nevjerojatan stas se vidjelo da je rođen puno prerano. Tako ga opisuje Irving.

Život Owena Meanya je dotakao Bog. Owen je od malena svjestan svoje preodređenosti a nosi strašan teret predviđanja vlastite smrti. Njegova bezuvjetna vjera govori mu kako čak i njegova smrt – poput njegove veličine, glasa ili vježbanja udarca ima neki viši razlog.