Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Rousseau Jean Jacques

Ispovijesti 1-2

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x13

Izdavač: Matica Hrvatska Zagreb

matica hrvatske logo

Godina: 1982.

Stranica: 250 x 2 knjige

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 69,00 kn

Opis:

“Ispovijesti” su vrhunac Rousseauova književnog stvaralaštva i pripadaju remek-djelima svjetske književnosti. Ova autobiografija, jedinstvena po svojoj iskrenosti i silini subjektivnog uskaza, istodobno je i najpoznatije djelo u povijesti autobiografije na Zapadu.

Ispovijesti su podijeljene u dva dijela. U prvom autor evocira uspomene iz djetinjstva, niže idilične slike pejsaža, crta ljude s kojima se susretao. U središtu se nalazi lik gospođe de Warens. Mame, ali i brojni iskazi karakterističnog egzibicionizma koji se ponekad može dovesti u svezu sa stanovitim anomalijama u njegovu spolnom životu, ali i svjesno formuliranom potrebom da dokaže čitateljstvu što to doista znači dati srce na otvorenu dlanu.

U drugom dijelu ove autobiografije koja na literarnom planu ispunjava paradigmu literarnog sentimentalizma jasnije se razaznaju konture društva u kome i živi i kome pripada naš pisac, ali tu je lako i prepoznati u kojoj mjeri ftousseau ispunjava literarne propozicije svoga doba, a u kojoj iskazuje sebe, čovjeka od krvi i mesa.