Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Solfeggio 2 – udžbenik za 2. razred solfeggia za osnovne glazbene škole

Ivan Golčić, Autor

Solfeggio 2 – udžbenik za 2. razred solfeggia za osnovne glazbene škole

Autor: Ivan Golčić

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 29x21

Godina: 2007.

Stranica: 116

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 8,90 €
(~67,06 kn)

Opis:

Solfeggio 2 je udžbenik za drugi razred solfeggia u osnovnim glazbenim školama.
U udžbeniku se ponavljaju C, G, i F-dur ljestvice koje su obrađivane i u prvom razredu, ali u ovom razredu s novim, zahtjevnijim melodijsko-ritamskim elementima.

Kao novo gradivo obrađene su: a, e i d-mol ljestvice.

U obrađenim durskim i molskim ljestvicama prikazana je ljestvica, označeni su tetrakordi, polutonovi i cijeli tonovi (polustepeni i cijeli stepeni) te glavni ljestvični tonovi.

Intonativna kretanja po tonskim prostorima gornjih tonaliteta vježbaju se u violinskom i bas-ključu u litanijskim vježbama, vježbama zamišljanja tonova, melodijsko-ritamskim primjerima, primjerima iz glazbene literature te u popijevkama s tekstom.

Podjela jedinice mjere na četiri, koja se prema nastavnom planu i programu primjenjuje u drugom razredu, vježba se u jednostavnijim kombinacijama u primjerima za vježbanje ritma, dvolinijskim ritamskim primjerima, primjerima za ritamsko čitanje tonova kao i u melodijsko-ritamskim primjerima.

Novo gradivo koje se obrađuje u drugom razredu su: ritamska figura sinkope, ljestvični intervali s obradom sekunde, tetrakordi dura, prirodnoga, harmonijskoga i melodijskog mola, te se osim četvrtinskih uvode nove mjere: 2/8, 3/8, 2/2 i 3/2 mjera.

Na kraju Solfeggia 2 donosim laganije primjere iz glazbene literature u violinskom i basovu ključu koji se mogu primijeniti za a vista pjevanje i diktate.